ÚLTIM PARTIT A CORNELLÀ

Gayà frustra l'Espanyol en l'últim partit de la temporada a Cornellà

Un gol del lateral en una jugada aïllada tira per terra la feina dels blanc-i-blaus, que van gaudir de moltes ocasions (0-1)

zentauroepp38415706 gra368  cornell   barcelona   13 05 2017   el defensa del va170513211053

zentauroepp38415706 gra368 cornell barcelona 13 05 2017 el defensa del va170513211053 / Marta Perez

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol no es va poder acomiadar ahir de la seva afició amb un bon resultat. Un gol de Gayà en una jugada aïllada a mitjans de la segona part va tirar per terra la bona feina dels blanc-i-blaus, que sobretot al primer temps havien gaudit d’infinitat d’ocasions. El conjunt periquito va dominar clarament, però va fallar l’encert de cara a porta i ho va acabar pagant amb la tercera derrota consecutiva a casa; això sí, contra Reial Madrid, Barça i València.

L’equip de Quique Sánchez Flores anhelava guanyar el conjunt valencià. Un triomf que, encara que no li reportés cap benefici objectiu –tampoc ells s’hi jugaven res–, hauria servit per deixar un bon regust de boca després d’una temporada en què s’han complert els objectius i atiar la il·lusió amb un projecte que l’espanyolisme confia que segueixi creixent.

I l’equip català es va merèixer aquella victòria. L’horari de sobretaula, un sol estiuenc i les poques coses que hi havia en joc per a tothom feia presagiar un partit tediós. L’Espanyol, però, es va treure la mandra de sobre aviat i davant el mateix equip amb què va firmar el pitjor partit del curs (el 3-0 de Mestalla) va buscar el gol amb afany.

Als 3 minuts, Cornellà va celebrar l’1-0, però el xut de Jurado es va estavellar al lateral. Gerard ho va tenir a les botes després que Baptistao trobés un forat per passar-la entre els centrals, però el xut final va anar fluix (m. 19). Intercanviant papers, Gerard va ficar una bona pilota a l’esquena de l’imprevisible Mangala, que va fallar al refusar, però Jaume va estar ràpid per tancar-li espais (m. 26).

XIULETS A JURADO

Marc Navarro va tenir l’ocasió més clara al rematar de cap vorejant el travesser a passada de Jurado (m. 28), i una altra passada del gadità va merèixer el gol, però Gerard va disparar a l’aire a la frontal de la petita (m. 32). Un Jurado xiulat per la grada del RCDE Stadium, que no li perdona l’error al derbi que va costar el 0-1 de Luis Suárez. El seu tècnic el va defensar a la sala de premsa.

Una jugada embolicada en què tres xuts periquitos van topar sempre amb un defensa (m. 35) va exemplificar tan bé la falta de punteria periquita com el misto d’Hernán Pérez al provar una tisora que va tancar un primer temps en què el València només va disfrutar d’un cop de cap de Nani que ni va agafar porteria (m. 17).

Notícies relacionades

La segona meitat va començar més tranquil·la, com si l’Espanyol s’hagués contagiat del conformisme valencianista. Zaza i Baptistao van ser els únics que es van atrevir a mirar els arcs, tot i que amb molt poc perill. Quique va donar entrada a Caicedo buscant un gol amb què acomiadar-se (l’equip i el jugador) amb bon regust de boca de Cornellà, i l’equatorià hauria pogut marcar aprofitant un xut de Jurado refusat amb els punys per Jaume (m. 73). Però no era el dia dels davanters.

Almenys, la situació semblava controlada en defensa, fins que Gayà, el lateral esquerre del València, va trencar el guió apareixent per l’àrea local sense que David López i Víctor Sánchez (lateral després del canvi de Marcs, Roca pel lesionat Navarro) s’aclarissin sobre qui l’havia de marcar. El lateral va controlar i es va girar magistralment i amb l’esquerra va ajustar ras al pal llarg perquè Diego López ni intentés interceptar-la. Una galleda d’aigua freda de la qual l’Espanyol ja no va saber sobreposar-se, encara que Diego Reyes quasi empata en l’afegit.

Espanyol, 0 - València, 1

Estadi: RCDE Stadium (20.111 espectadors).