Benzema apaga el foc al Calderón

L'Atlètic acaricia la remuntada amb un 2-0 en un quart d'hora, però una genialitat del francès acaba amb el gol decisiu d'Isco

undefined38375111 madrid 10 05 2017 vuelta de semifinales de la champions  atl170510232516

undefined38375111 madrid 10 05 2017 vuelta de semifinales de la champions atl170510232516 / JUAN MANUEL PRATS

4
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

El Madrid tindrà la possibilitat de ser el primer equip que encadena dues Champions seguides. Serà a Cardiff després de passar una estona molt dolenta al Calderón, on va quedar per a la història un partit verdaderament gran. L’Atlètic va sortir disparat a la recerca d’una remuntada gloriosa, la va començar a preparar amb dos gols en poc més de 15 minuts i va acabar aixafat per una genialitat de Benzema. A prop del descans, el davanter francès va fer màgia per fabricar la jugada que va acabar en el gol amb què Isco va fer baixar definitivament els fums de l’equip blanc-i-vermell, que es va guanyar el dret a somiar, però que no en va tenir prou amb el cor per infligir una rebolcada al seu etern rival.

L’Atlètic no va poder remuntar el 3-0 del Bernabéu, però sí que va fer trontollar el Madrid. I molt, perquè els blanc-i-vermells van desarborar l’equip blanc i es van col·locar 2-0 en un tres i no res. Un escenari que només els més optimistes entre els locals havien pogut imaginar i ningú, absolutament ningú, entre els visitants. Entre els primers, és clar, hi havia Simeone. El tècnic argentí va fer tot el que va poder per agitar al màxim el personal, tant dins del camp com fora, i es va trobar en molt poc temps amb les condicions somiades per intuir una proesa en què només ell sap si realment creia.

ÚLTIM DERBI

Si al Bernabéu l’Atlètic sols va poder rematar un cop entre els tres pals, i ho va fer més enllà del minut 80 quan ja en sumava tres en contra, a casa seva, que acollia per últim cop un derbi madrileny i europeu, es va llançar a totes a la recerca del resultat «gairebé impossible», com havia dit el seu entrenador. Ho va fer amb tota l’energia que aquest els havia demanat, amb una pressió avançada i intensíssima, i va estar a prop de batre Navas molt aviat per mitjà de Koke. Més clara va ser la que Oblak va treure a Casemiro, que va picar amb el cap al segon pal la pilota enviada per Kroos en una falta, jugada que va anar seguida d’un eslàlom de Carrasco a l’altra banda que va acabar en una entrada reclamada com a penal.

El quadro blanc-i-vermell va seguir anant a la càrrega i cinc minuts després va obtenir el premi a l’esforç per obrir l’eliminatòria. En el tercer córner sobre la porteria de Navas, Saúl es va elevar incontenible davant Ronaldo i va picar a gol amb el cap (m. 12). Isco va resoldre malament en una contra que hauria pogut ser la resposta blanca per acabar amb la seva angoixa, però aquesta encara es va multiplicar gràcies a una badada de Varane, que va fer un clar penal a Torres. El va convertir Griez-mann (m. 16) i el Calderón va esclatar, enardit amb la gesta amb què ja no podia deixar d’obsessionar-se i amb l’olor de cadàver que començava a deixar anar un Madrid irreconeixible.

Trencat i desconnectat, el conjunt blanc no va tornar a trepitjar l’àrea blanc-i-vermella fins que Isco va assajar un xut sense problemes per a Oblak a passada de Ronaldo, fora d’òrbita fins llavors. El Madrid va poder tocar amb certa comoditat davant el pas enrere que va fer l’Atlètic per respirar, però sense capacitat per fer mal.

Fins que, passats uns minuts d’escaramusses i desconcert arbitral, va aparèixer Benzema per apagar el foc que amenaçava de fondre el Madrid. Simeone i els seus ja pensaven en el descans per recarregar bateries i tornar amb tot contra el seu implacable botxí en Champions dels últims temps, però va sorgir el francès per canviar definitivament el rumb del partit. Benzema va fer màgia sobre la línia de fons per deixar palplantats Savic, Godín i Benzema, Oblak va salvar en principi davant Kroos, però va arribar Isco per caçar el seu rebuig i va rematar des de prop (m. 42). Tercer xut a porta del conjunt madridista i eliminatòria sentenciada, ara sí, perquè l’Atlètic es va quedar sense forces i sense arguments per fer els altres tres que necessitava a partir de llavors.

El Madrid ja va poder jugar a una altra cosa molt diferent en el segon temps, tot i que Navas va evitar amb una doble aturada a Carrasco i Gameiro que el quadro blanc-i-vermell pogués rellançar les seves il·lusions. Isco i Modric van aconseguir al final agafar el timó, Ronaldo va deixar sense efecte un gol del croat per fora de joc i Benzema va estar a punt de culminar una altra jugada grandiosa per fer callar també els que el menysvaloren en la comparació amb Morata.