Un acte de fe en el 'cholisme'

El Madrid es refugia en la prudència davant un Atlètic que reafirma les seves opcions de remuntada en l'últim derbi del Vicente Calderón

undefined38342030 combo  this combination of file pictures created on may 6  2170509204502

undefined38342030 combo this combination of file pictures created on may 6 2170509204502 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Si el Reial Madrid no diu que ja es veu a la final de Cardiff, l’Atlètic encara menys deixa entreveure la possibilitat que la remuntada del 0-3 de fa vuit dies al Santiago Bernabéu sigui una missió impossible. En «gairebé impossible» ho va deixar Diego Pablo Simeone al mateix estadi madridista tot just rebre una altra gran bufetada de Champions, just abans de capgirar-ho i reafirmar la capacitat de l’equip blanc-i-vermell de superar un repte excepcional. 

El conjunt blanc va fer al seu estadi tres primers passos de gegant cap a la cita a la capital de Gal·les. L’entorn blanc-i-vermell, a l’espera de la resposta de l’equip, ha fet el primer, molt més modest però absolutament necessari també per intentar capgirar l’eliminatòria. La pressió ambiental en l’últim episodi continental que allotjarà el Calderón, induïda per tots els mitjans a l’abast d’una afició que es va sentir insultada al Bernabéu, serà el primer projectil que l’Atlètic llançarà contra el seu etern rival.

Però, com Simeone va recalcar ahir, «és un partit de futbol i a futbol s’hi ha de jugar amb la pilota», encara que reunir l’aspecte emocional i el futbolístic sigui el millor per abordar una empresa amb la magnitud de la que l’Atlètic té al davant. El Madrid no ha deixat escapar mai un avantatge de tres gols en una eliminatòria europea i encadena tretze mesos sense perdre en la Lliga de Campions.

ALLEUGERIR PES

Si vol treure alguna cosa en clar, l’Atlètic ha d’alleugerir el grandíssim pes que arrossega per les dues finals perdudes en els últims tres anys, amb una eliminació a quarts pel mig. No té més remei que agafar-se a la seva ratxa victoriosa a la Lliga després de la marxa de José Mourinho, al cap de 14 anys de revessos continus, que va acabar amb tres gols més de Ronaldo precisament (0-3) el novembre passat. I sobretot al 4-0 endossat al conjunt madridista dirigit llavors per Carlo Ancelotti el 2015.

Simeone ho té molt present, però la confiança que els seus futbolistes poden aconseguir la proesa de remuntar no passa per motivar-los amb visionats d’aquell partit o del 6-1 del Barcelona al PSG, com se li va suggerir a la sala de premsa.

«Si necessito motivar els jugadors per a aquest partit, llavors me n’hauria d’anar directament del club. La motivació apareix tot just et lleves  al matí i comences a intuir tot el que cal fer», va dir el tècnic argentí, que sota cap concepte atorga a l’últim derbi al Calderón el caràcter de punt d’arribada del final del 'cholisme' en cas d’una altra dolorosa caiguda, el punt final d’un cicle que ell mateix va amenaçar de tancar quan, després de la final de Milà, va exterioritzar la seva estocada anímica i va insinuar que s’havia de pensar la seva continuïtat.

A aquestes hores, i malgrat el que passi demà, hi haurà 'cholisme' per a una altra temporada més. Simeone ha garantit a tothom, començant per Griezmann, que complirà el seu contracte i comandarà la mudança al Wanda Metropolitano la temporada que ve, encara que es vegi limitat a reforçar l’equip amb la recuperació de cedits, ja que tot porta a pensar que la FIFA no permetrà a l’Atlètic fitxar aquest estiu.

CONTINUÏTAT

Notícies relacionades

Paradoxalment, la continuïtat del Cholo a la banqueta blanc-i-vermella estava molt més clara que la de Zinedine Zidane a la blanca abans de la disputa de la semifinal. Ni a aquestes altures el tècnic madridista s’atreveix a assegurar la seva permanència al capdavant del Madrid, tot i tenir gairebé amarrada la Lliga i un peu i mig a la final de Cardiff.

«Nosaltres sempre hem de demostrar. Hem guanyat dues finals però això és el passat. És un partit diferent, ells tenen les seves armes, nosaltres les nostres i intentarem mostrar el que estem fent. Que hagis guanyat dues finales no t’assegura passar. Si pensem això ens equivoquem», va afirmar Zidane, que vol guanyar una altra vegada i per això no canviarà res en l’equip que va golejar al Bernabéu, amb Isco com a únic element afegit de l’equip B, encara que no falti qui cregui convenient la incorporació d’algun més, cas de Morata.