LA JORNADA DE LLIGA

L'Espanyol s'emporta un sofert triomf a Riazor

Els gols de Baptistao i Gerard Moreno a la primera meitat tomben un Depor en declivi (1-2)

rpaniagua38333255 gra381  a coru a  07 05 2017   el delantero del espanyol ger170507211434

rpaniagua38333255 gra381 a coru a 07 05 2017 el delantero del espanyol ger170507211434 / Cabalar

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol es va emportar una soferta victòria de Riazor gràcies a una notable primera meitat que va deixar molt ferit el Depor (1-2). El conjunt gallec va regalar mitja hora, una desconnexió que li pot costar molt cara, ja que encara no ha assegurat la permanència. Els periquitos, mentrestant, aspiren a la vuitena plaça gràcies als gols de Baptistao i Gerard Moreno. 

Esfumades les opcions europees al ser totalment impossible aconseguir el setè lloc, l’Espanyol va afrontar el xoc amb poca cosa en joc, però amb la idea de no repetir la deixadesa d’anteriors cursos, quan l’equip es va desinflar una vegada aconseguits els objectius mínims. Aquest cop no va ser així. Quique Sánchez Flores va exigir competitivitat i els seus homes van respondre. 

ERROR D’ARRIBAS

Amb una actitud excel·lent i disposat a aconseguir el triomf des del primer moment, l’Espanyol va superar el seu rival en els primers compassos. Semblava que era el quadro periquito el que s’hi jugava la vida en lloc del gallec. Poden estar-ne orgullosos els seguidors d’aquesta intensitat en el tram inicial, un esforç que va tenir la seva recompensa en el marcador. Primer va ser Baptistao, a l’aprofitar un terrible error del central Arribas (m. 14). El jugador brasiler, la principal novetat de l’alineació juntament amb Víctor Álvarez, es va quedar sol davant Lux i va superar amb tranquil·litat el meta per aconseguir el seu cinquè gol a la Lliga. El partit tenia bona pinta per a l’Espanyol, perfectament col·locat en el terreny de joc. El Depor, en canvi, es mostrava nerviós i sense idees. 

Diego López va fer la primera aparició en un xut de Colak (m. 24) per incrementar els nivells d’ansietat dels gallecs, que es van endur un nou mastegot a la mitja hora amb una estel·lar jugada de Piatti que va culminar Gerard Moreno. El duet format per l’extrem argentí i el davanter de Santa Perpètua de Mogoda ha sigut fonamental tota la Lliga. Una societat magnífica. Piatti hi posa el desbordament, la verticalitat i l’última passada. Gerard, ja amb 13 gols, afegeix a la seva descomunal feina una valuosa eficàcia. Tots dos han de ser referència també el curs que ve. L’Espanyol executarà l’opció de compra i pagarà 1,3 milions d’euros al València per quedar-se amb Piatti. 

BRONCA A LA GRADA

Aquella jugada va causar un terratrèmol a Riazor. La bronca de l’afició va ser notable i el Depor va començar a reaccionar. Borges va topar amb el pal (m. 36) i Diego López va tornar a agegantar-se davant John (m. 37) per mantenir el mur. L’exporter del Madrid també serà un bastió l’any que ve. Quique va reconèixer dissabte que la seva continuïtat està gairebé tancada, fet que suposa una altra fenomenal notícia per als periquitos.

Notícies relacionades

La segona part no va tenir res a veure amb la primera. El Depor, apressat per la seva situació, va pressionar molt i l’Espanyol es va limitar a defensar buscant algun contraatac per certificar definitivament el triomf. Una gran jugada de John va acabar amb el gol d’Andone (m. 47), que va posar les coses més difícils. 

La fortuna va acompanyar en un cop de cap d’Arribas al travesser (m. 50). Els gallecs van seguir penjant pilotes buscant un punt salvador, però l’Espanyol va aguantar bé, comandat per la solidesa de Diego López. El triomf deixa els periquitos a un punt de la vuitena plaça, que permetria un premi econòmic més gran en el repartiment de les televisions. «Quan no es juga bé com a la segona part s’han de posar colzes, dents i compromís. He vist equips que han deixat de competir. Nosaltres, mai», va dir Quique. Dissabte arriba el València, l’últim rival a Cornellà.