Higuaín acosta el Juventus a la final

El davanter argentí fa dues dianes i la defensa italiana tanca un altre partit sense encaixar ni un sol gol

rpaniagua38287251 juventus  forward from argentina gonzalo higuain  l  is cong170503222818

rpaniagua38287251 juventus forward from argentina gonzalo higuain l is cong170503222818 / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

La final de Cardiff ja té dos clars candidats: un, el Madrid; l’altre, el Juventus, que ahir a la nit va fer un pas determinant després de guanyar amb solvència a domicili la gran revelació de la Champions, el Mònaco, el joc ofensiu del qual no va poder enderrocar la solidesa defensiva dels torinesos (només han encaixat dos gols en tot el torneig) ni la llegendària figura de Buffon, que va tornar a deixar la porteria a zero davant el tercer equip més golejador d’Europa.

I va ser Gonzalo Higuaín el que va contribuir a fer aquest primer pas cap a Cardiff amb dos gols alliberadors per al davanter argentí, que des del 7 de desembre no veia porta a la Champions, en la qual només comptabilitzava dues dianes. Extraordinari va ser el primer gol (m. 29), culminant amb un xut ras i col·locat amb la dreta una meravellosa assistència de taló de Dani Alves, i precís el segon (m. 58), rematant amb decisió i davant la sortida de Subasic un gran centre, també de l’exblaugrana Alves, a qui Allegri va posar d’extrem dret.

Gairebé no va patir l’equip italià, voraç defensivament, i les poques ocasions de gol que va concedir les va resoldre Buffon, decisiu especialment en un remat a boca de canó de Mbappé, que va veure truncada la seva gran ratxa de 18 gols en 18 partits però va tornar a demostrar que té un brillant futur. També Falcao va posar en dificultats el veterà porter, però tampoc el va poder superar.

El 0-1 va donar calma als italians, tot i que el Mònaco va seguir fidel als seus principis: velocitat de pilota, joc al primer toc i arribades per banda, però no hi va haver manera de veure porta, tot i que hi va estar molt a prop en alguns compassos del partit, especialment abans del descans, quan el Juventus va fer un pas enrere, es va conformar amb el mínim avantatge i els locals van collar amb més decisió que encert.

UN PAS ENDAVANT

Notícies relacionades

El segon temps va començar amb la mateixa sintonia: el Mònaco pressionant i la Juve veient-les venir. I Falcao va tornar a tenir la igualada a les botes, però Buffon, un altre cop, la va encertar en el mà a mà amb el colombià i va tallar el seu xut. Va respondre el conjunt transalpí, al qual Allegri va ordenar fer un pas endavant, i Marchisio, excel·lent relleu del sancionat Khedira al centre del camp, hauria pogut marcar el segon, però Subasic va desbaratar el tret (m. 54). No obstant, quatre minuts més tard arribava el 0-2, liquidant el duel i possiblement la semifinal, que, no obstant, hauria pogut agafar un altre rumb si Mateu Lahoz hagués expulsat Chiellini, al tram final, per un clar cop de colze a Falcao. Però l’àrbitre valencià va considerar que n’hi havia prou amb la targeta groga.

Jardim va moure la banqueta i el Mònaco es va mantenir amb unes bones revolucions, collant els italians fins al final, on de nou Buffon va posar una mà providencial per desbaratar un remat de cap de Germain. La Juve s’acosta a Cardiff per somiar amb un títol que se li resisteix des del 1996.