Detingut el seguidor del Betis que va agredir un home a Bilbao

L'arrest s'ha produït a la localitat sevillana de Benacazón

salvaje-agresion-ultra-del-betis-joven-bilbao-1493367144709

salvaje-agresion-ultra-del-betis-joven-bilbao-1493367144709

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Benacazón (Sevilla) el seguidor del Betis acusat d'agredir un home en una terrassa de la plaça Nueva de Bilbao, hores abans de celebrar-se el partit de Lliga davant l'Athletic dimecres. Segons ha informat aquest dimarts al seu compte de Twitter, la Policia Nacional ha detingut el presumpte agressor per un delicte d'odi.

L'agressió es va produir a la terrassa d'un cafè de la plaça Nueva a les 12.45 hores i posteriorment es va pujar a les xarxes socials un vídeo de l'atac. En la gravació, s'acosta a un home assegut a la terrassa, li diu "Gabilondo" i li pregunta si és "proetarra", moment en què li tira una beguda per sobre i li clava un mastegot, abans que l'agredit fugi.

ATESTAT D'OFICI

Una patrulla de la Policia autonòmica basca va identificar i va estar amb l'agressor i amb algun acompanyant i va confirmar que tots ells eren seguidors del Betis. L'Ertzaintza va obrir un atestat d'ofici i els va acusar d'un delicte de tracte degradant.

Notícies relacionades

Encara que la víctima no va presentar denúncia pels fets, la policia basca va remetre l'atestat al jutge perquè obrís diligències, segons van informar fonts de l'Ertzaintza.

El Reial Betis va condemnar "enèrgicament" l'agressió i va assegurar que "sota cap concepte representa l'afició verd-i-blanca". "Fets com aquests, contraris als valors que preconitza el futbol i el Reial Betis, han d'eradicar-se del nostre esport", va subratllar el club verd-i-blanc al seu compte oficial de Twitter.