El bayern de Munic aconsegueix el cinquè títol consecutiu de la Bundesliga

L'equip d'Ancelotti aixafa el Wolfsburg (0-6) i s'assegura l'únic torneig de l'any

zentauroepp38234452 bayern munich s polish forward robert lewandowski  center up170429202638

zentauroepp38234452 bayern munich s polish forward robert lewandowski center up170429202638 / JOHN MACDOUGALL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MUNIC

El Bayern es va coronar ahir campió de la Bundesliga alemanya per cinquena vegada consecutiva, i per 27a vegada en la seva història, al golejar a domicili el Wolfsburg (0-6) i fer-se inabastable per al seu immediat perseguidor, el Leipzig.

  

 El Leipzig havia empatat abans sense gols amb l’Ingolstadt, de manera que la distància amb el Bayern era inabastable a falta de tres partits. Lewandowski va marcar dos gols, un Robben, Kimmich, Alaba i Muller. Al descans ja es va arribar amb un 0-3.

  

  El títol de la Bundesliga era l’únic al qual podia aspirar encara el Bayern després de l’eliminació de la Lliga de Campions a mans del Madrid i de la Copa d’Alemanya pel Borussia Dortmund.

    

Els jugadors del Bayern van celebrar sobre la gespa el nou títol de lliga, però la primera temporada de Carlo Ancelotti després de l’era Guardiola se salda amb un regust amarg. Aquesta mateixa setmana passada va caure davant el Dortmund i per endavant queda un estiu en què s’espera una renovació de la plantilla.

Quan el partit davant el Wolfsburg ja estava sentenciat, Ancelotti va fer dos canvis que formaven part del llibret de la festa. El capità Philipp Lahm va deixar el camp perquè rebés l’ovació el dia de l’últim títol de la seva carrera. Després, Thiago Alcántara va sortir també per donar pas a Renato Sanches, un jugador en què el Bayern té moltes esperances de cara al futur malgrat que en aquesta temporada no ha pogut ni tan sols acostar-se a la titularitat.

«Hauran de venir altres jugadors ara, algú per mi i algú per Xabi Alonso», va dir Lahm quan se li va preguntar després del partit si en aquesta golejada no s’havia vist una mica el Bayern del futur. Tant Lahm com Alonso es retiren al final de temporada, tal com van anunciar.

    

Notícies relacionades

Ancelotti té la missió de rejovenir un equip amb molts veterans. De moment, pot presumir de ser campió a Itàlia, Anglaterra, França i Alemanya. És el primer entrenador que és campió en quatre de les cinc grans lligues. Amb el Milan i el Madrid va ser campió de la Lliga de Campions. 

Ancelotti pot presumir ara de ser campió a Itàlia, Anglaterra, França i ara Alemanya.