El Barça remunta davant el Kiel i entra en la 'final four' de Colònia (23-18)

El porter Pérez de Vargas dona un recital, amb 23 parades a un Palau Blaugrana entregat

jcarmengol38161773 barcelona s raul entrerrios centre throws against kiel s i170429191236 / Daniel Reinhardt

jcarmengol38161773 barcelona s raul entrerrios  centre  throws against kiel s i170429191236
jcarmengol38235776 gra481  barcelona  29 04 2017   alegr a de los jugadores del170429210506

/

2
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

El Barça va completar ahir una nova remuntada al Palau Blaugrana, la 18a en competicions europees, i va aconseguir la classificació per a la final de quatre de Colònia de la Lliga de Campions d’handbol (3 i 4 de juny). L’equip de Xavi Pascual, recolzat a la perfecció per un pavelló que va ser de nou una caldera, amb 7.083 espectadors (la millor entrada des del 2002), va remuntar el 28-26 que l’equip alemany del THW Kiel havia imposat en el partit d’anada dels quarts de final (amb la permissivitat dels àrbitres) i, amb un triomf per 23-18, es va imposar àmpliament en l’eliminatòria per intentar conquistar la seva desena Copa d’Europa en poc més d’un mes.

El Barça Lassa va fer un partit perfecte des del primer fins a l’últim minut. Sabia del potencial del Kiel (triple campió europeu), que l’havia eliminat l’any passat en quarts de final, i no va perdonar, basant-se sobretot en una actuació superlativa del porter Gonzalo Pérez de Vargas, que va superar àmpliament el 55% de parades, amb un total de 20 aturades. Amb la porteria molt ben coberta i l’equip alemany aconseguint una puntuació molt baixa, la resta de l’equip tampoc va fallar i se’n va anar al descans amb un avantatge de quatre gols (13-9) després d’aconseguir una mica abans per primera vegada els cinc gols d’avantatge (13-8).

ACTUACIÓ CORAL

L’avantatge es va mantenir intacte a la segona part, amb un gran encert de Valero Rivera (7 gols) tant en contres com en els penals i grans aportacions també de Víctor Tomàs (4 gols) i Kyril Lazarov (3), però sobretot una actuació coral de tot un equip que es trobarà a Colònia amb el Vardar de Macedònia i amb els vencedors de les eliminatòries entre el PSG i el Pick Szeged, i del Montpeller-Veszprem. Per primera vegada des que el 2010 se celebra la final de quatre a Colònia, no hi haurà equips alemanys, després de la caiguda del Kiel i del Flensburg (davant el Vardar).

L’enorme intensitat defensiva, per la sensacional actuació del porter blaugrana (operat fa 16 dies d’un dit de la mà), va permetre al Barça entrar en la seva sisena final four de vuit possibles. Tots van estar a gran altura, fins i tot els veterans Lazarov i Noddesbo (2 gols), que probablement s’acomiaden del Palau en competició continental. Kamil Syprzak també va anotar dos gols, i Entrerríos, Sorhaindo, N’Guessan, Mem i Ariño també van marcar.

La fitxa

Parcials cada cinc minuts: 2-1, 6-3, 7-4, 9-6, 11-7, 13-9 (descans), 14-10, 16-11, 17-13, 19-14, 21-17 i 23-18 (final).