violència en el futbol

La salvatge agressió d'un ultra del Betis a un jove a Bilbao

La policia basca explica que no pot detenir l'atacant perquè la víctima no ha denunciat els fets

combo-agresor

combo-agresor

1
Es llegeix en minuts

El seguidor del Betis que aquest dimecres va agredir un jove a la plaça Nueva de Bilbao ha sigut identificat per l'Ertzaintza, segons ha informat el departament de Seguretat del Govern Basc. El vídeo de l'atac, que va tenir lloc a la terrassa d'un cafè de la cèntrica plaça bilbaïna, va circular ràpidament per les xarxes socials.

En la gravació, un jove s'acosta a un home que està assegut a la terrassa d'un bar, li diu "Gabilondo" i li deixa anar: "'Arriba España'. ¿Tu ets proetarra?". Al mateix temps l'agressor li llança un got de beguda per sobre, li clava un cop amb la mà i una puntada de peu, abans que l'agredit busqui refugi dins del bar.

Posteriorment, una patrulla de la policia autonòmica basca va identificar i va estar amb l'agressor i amb algun acompanyant i va confirmar que tots ells eren seguidors del Betis.

L'Ertzaintza va contactar també amb la víctima, que no ha presentat denúncia, per la qual cosa la policia basca dona el cas per tancat, ja que per una agressió d'aquest tipus no es realitzen detencions. D'altra banda, el portaveu de Ciutadans a Euskadi, Nicolás de Miguel, ha qualificat de "bàrbars" els actes del seguidor del Betis i ha assegurat que "no tenen cabuda en la nostra societat".

Notícies relacionades

El Betis va jugar aquest dimecres ar la nit contra l'Athletic a San Mamés (2-1), partit que es va disputar sense incidents, segons fa constar la policia basca.

L'equip andalús va condemnar "enèrgicament" l'agressió comesa per un seguidor bètic i va assegurar que "sota cap concepte representa l'afició verd-i-blanca". "Fets com aquests, contraris als valors que preconitza el futbol i el Reial Betis, s'han erradicar del nostre esport", va subratllar el club verd-i-blanc al seu compte oficial de Twitter.