El laberint de Zidane

La resposta de la segona unitat sembra dubtes en les decisions del tècnic francès en el tram final de la temporada

Cristiano Ronaldo ha participat en les nou punxades del seu equip, que ha guanyat els vuit partits de Lliga en què no ha estat el portuguès

tecnicomadrid38197749 real madrid s isco  centre  is congratulated by teammates af

tecnicomadrid38197749 real madrid s isco centre is congratulated by teammates af

4
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Zinedine Zidane l’hi va jugar a Pepe Mel. El tècnic del Deportivo volia enfrontar-se a les vaques sagrades abans que a la segona unitat, l’equip B, aquells teloners que van fer un recital a Riazor. «És més difícil guanyar el Madrid B que no pas l’A», va afirmar l’entrenador del conjunt gallec. En la seva base de dades figurava que Cristiano Ronaldo ha participat en les nou punxades en Lliga del seu equip, mentre que sense ell, el Madrid es va apuntar vuit victòries en vuit partits sense l’astre.

"És més difícil guanyar el Madrid B que no pas l'A",  "És més difícil guanyar el Madrid B que no pas l'A", va afirmar Pepe Mel, entrenador del Deportivo

En un intent que les seves estrelles no s’enfonsin en el tram decisiu de la temporada, Zidane va enviar un missatge. «Els que juguen més no ho fan malament. Aquí no hi ha ni equip A ni equip B», va apuntar el tècnic francès encara amb cara de sorpresa pel recital dels seus segons espases a Riazor. Segur que ni el matex entrenador del Madrid se’n va recordar de Cristiano Ronaldo o de Karim Benzema.

BUSCAR CR7

Els números canten més que mai i ho fan per deixar en un segon terme l’astre portuguès, sense el qual el Madrid ha jugat sense cap tipus de problemes. Quan no ha jugat, el seu equip ha sobreviscut còmodament en els 13 partits que disputat sense ell en totes les competicions. Ni més ni menys que 12 victòries i un empat. Només a la Lliga, el conjunt blanc ha guanyat 8 partits sense Cristiano.

Quan el portuguès és al camp hi ha ordre de buscar-lo en tot moment. Ho va comprovar Asensio en el clàssic quan va disposar d’un llançament davant el meta blaugrana i va optar per donar-li la pilota a Ronaldo, que no va arribar ni a rematar. Cristiano és el màxim golejador del Madrid en totes les competicions aquesta temporada, amb 31 dianes, però el seu equip no el va trobar a faltar en partits com el de Leganés (2-4), Sporting (2-3) i Deportivo (2-6). Només en aquells tres partits, l’equip de Zidane amb la segona unitat va ser capaç de firmar 13 gols.

D’aquestes 31 dianes, Ronaldo n'ha marcat 19 en Lliga en els 2.190 minuts que ha jugat. ¿I qui és el segon màxim golejador del Madrid? Doncs un tal Morata amb un total de 18, dels quals 12 a la Lliga en els 1.146 minuts que ha tingut. El davanter madrileny marca cada 82 minuts, mentre que Messi ho fa cada 75. Els seus números estan per sobre dels de Benzema, que suma un total de 17 gols, nou a la Lliga en els 1.647 minuts que ha jugat, 501 més que Morata. El punta internacional ha insinuat la seva intenció de deixar el Madrid a final de temporada. El vol Mourinho per al United, però a aquestes altures està en condicions de poder elegir destí.

ISCO, EN FORMA

En la classificació de màxims golejadors a la Lliga, ni tan sols Benzema és segon (9). El supera Isco, amb 10 gols. És la seva millor marca en la seva carrera com a professional. El jugador malagueny ostenta un registre impressionant: no ha perdut en els 45 partits que ha disputat amb el Madrid: 37 victòries i vuit empats. La seva autoritat al camp és indubtable.

Ho va demostrar davant el Leganés i encara més contra l’Sporting, on potser va fer el millor partit de la seva carrera. Ho sap Zidane, que arriba a afirmar que «no és fàcil dir-li a algun jugador que no jugarà». «El que ha fet Isco ha sigut espectacular. Hi ha coses que pocs jugadors poden fer. Té una confiança increïble», va afirmar Zidane després del 2-6 davant el Deportivo.

Debat en el madridisme

Notícies relacionades

Aquell resultat ha obert un ampli debat en el madridisme, que està expectant sobre la decisió de Zidane en les cinc finals que l’equip té a la Lliga, inclosa la visita a Vigo per jugar el partit ajornat davant el Celta, i les semifinals davant l’Atlètic. De moment, el primer plat és el xoc de demà davant el València. Tot indica que els teloners rebran el beneplàcit de l’afició. «¿Com he de deixar fora aquests ara?», afirma Zidane, que, de moment, sense Bale veu rebaixada la seva hipoteca. Li queda un altre intocable, Benzema, que va passar de puntetes pel clàssic.

El tècnic francès té jugadors als quals recórrer, entre ells James, que va firmar un doblet a Riazor i ja n’ha fet cinc amb el Madrid, tres a la Lliga. Per no parlar de Lucas Vázquez o de Marco Asensio, el jugador total, bé com a titular o com a agitador del partit sortint des de la banqueta, on tornarà juntament amb bona part d’aquella segona unitat, que li segueix fent perdre la son a Zinedine Zidane.