Madrid i Atlètic canvien el guió i se citen per un lloc a la final de Cardiff

Després de dues finals, el derbi europeu es trasllada a la semifinal, que s'obre al Bernabéu, mentre que la tornada serà en un Calderón que viurà la seva última gran cita europea

El Mònaco de Mbappé jugarà amb el Juventus de Dybala en l'altre enfrontament

 

  / EFE / BALLESTEROS

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Els finalistes de l'última edició de Milà s'han citat aquesta vegada en semifinals, tot i que un dels dos tornarà a disputar la final. En el tercer enfrontament els últims quatre anys, Madrid Atlètic buscaran una plaça per a la finalíssima de Cardiff, en un derbi europeu que aixecarà el teló al Bernabéu el 2 de maig i que tindrà el desenllaç al Calderón el dia 10, amb el teló als partits europeus pel trasllat de l'equip blanc-i-vermell a La Peineta. En l'altre enfrontament, el Mònaco buscarà davant el Juventus la seva segona final, després de la que va disputar el 2004 i que va perdre davant el Porto. L'anada es jugarà el 3 de maig al Louis II i la tornada el 9 a Delle Alpi.

El desig de l'Atlètic s'ha complert. No volia tornar a veure el seu botxí a les finals de Lisboa i Milà en una altra batalla pel títol. L'equip blanc-i-vermell obrirà el foc al Bernabéu, on acaba de firmar un 1-1 en l'últim derbi de Lliga. Els de Simeone han recuperat la seva millor versió en el tram decisiu de la temporada, després que el tècnic argentí hagi confirmat que estarà en el nova casa del club la pròxima campanya.

Clemente Villaverde

gerent de l'atlètic

Estem contents amb l'evolució de l'equip en l'últim tram de la temporada. Els jugadors han superat el tràngol de perdre dues finals davant el Madrid"

“Estem contents amb l'evolució de l'equip en l'últim tram de la temporada i molt feliços de com arriba l'equip a aquesta semifinal”, ha afirmat Clemente Villaverde després del sorteig celebrat a la seu de la UEFA, a Nyon (Ginebra). Sobre l'aspecte emocional de la plantilla després de perdre dues finals davant el Madrid, Villaverde està convençut que els jugadors “han superat aquest tràngol”.

EL MADRID VOLIA EL DERBI A LA FINAL

Si els plans de l'Atlètic s'han complert, els del Madrid no han sigut els esperats. Després de derrotar l'equip blanc-i-vermell en la pròrroga a Lisboa en la final del 2014 i als penals en la de Milà de l'any passat, volien tornar-se a trobar amb el seu veí a Cardiff. L'equip de Zidane és el màxim golejador dels quatre semifinalistes, amb 28 gols, una dada que davant l'Atlètic pot quedar reduïda a una mera anècdota o per a l'estadística.

Emilio Bugrageño

director relacions institucionals madrid

Ens coneixem molt bé i tots dos hi arribem en un bon moment. L'Atlètic ens obliga a donar el màxim perquè no fa cap concessió"

Notícies relacionades

“Defensen molt bé. Ens coneixem molt bé i els dos equips hi arribem en un bon moment. Aquesta semifinal obliga els nostres jugadors a donar el màxim, perquè l'Atlètic no fa cap concessió. Al darrere són molt sòlids i a dalt són forts”, ha afirmat Emilio Butragueño, director de relacions internacionals del Madrid.

MBAPPÉ DAVANT DYBALA

L'altre enfrontament enfrontarà el segon equip més golejador, el Mònaco, amb 21 gols, contra la millor defensa de la Champions, el JuventusMbappé Falcao intentaran enderrocar el mur italià per tornar a anar a una final 13 anys després. El botxí del Barcelona, que ha sumat sis derrotes en vuit finals, vol oferir el seu primer títol al meta Buffon abans que compleixi els 40 anys. Dybala i Higuaín saben que tindran al davant un equip feble al darrere, com ho demostren els 16 gols que ha encaixat en el torneig, un més que el Madrid. Curiosament, l'equip d'Allegri és el que més possessió té dels quatre semifinalistes, el 55%, i no és el que menys gols ha marcat. En suma 17 per 13 de l'Atlètic.