Lazarov: «Tant de bo pugui dir adéu amb una altra Champions»

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Per les mans del macedoni Kiril Lazarov (Sveti Nikole, 1980), un dels millors golejadors de la història de l'handbol, hi passen bona part de les opcions del Barça a la Champions. Màxim golejador de l'equip a la Lliga Asobal (110 gols) i a Europa (71), el lateral blaugrana creu en les opcions contra el Kiel, l'últim obstacle per arribar a la final four (3 i 4 de juny a Colònia).

-El Barça ha encadenat la seva setena Lliga; això diu molt de l'actitud d'un equip que no es deixa anar mai.

-He passat per molts països diferents i et dic que no és fàcil mantenir aquesta línia. Alguns diuen que l'Asobal ha baixat de nivell. I és veritat. Però tot i així, no és fàcil guanyar-ho tot. Quan juguem, el quadro tècnic ens demana el màxim. Al final, hem fet una bona tasca guanyant la Lliga amb tanta diferència i amb estil, així que som feliços perquè sabem com s'ha de patir i quanta feina hi ha al darrere.

-Parla de l'exigència del club, però crec que aquest gen competitiu també està dins del vestidor.

-Així és. Tenim grans jugadors, líders de vestidor, que han aconseguit molts títols en la seva carrera i que saben com s'aconsegueixen els títols importants, entre els quals em podria incloure. Soc dels més grans de l'equip, dels que tenen més experiència i estem intentant transmetre aquest esperit als joves, que aprenen molt ràpid. Això els servirà molt en el seu futur.

-I si en algun moment es despisten, segur que Xavi Pascual apareixerà per recordar-los-ho.

-Pasquis sempre demana molt de nosaltres i això està bé. Això és el Barça i sempre s'exigeix el màxim. Els nous han vist ràpid que aquí no s'està per a bromes. Que s'ha de guanyar sempre. Aquí es guanyen molts títols, però si en perds un, et diuen que la temporada no ha sigut exitosa. Així que has de sortir a guanyar-ho tot perquè el Barça a més sempre tindrà els millors jugadors. Quan compra, el Barça no ho fa amb els ulls tancats. Sempre aconsegueix els més bons. El repte de qualsevol jugador és jugar al Barça una vegada en la seva vida i això el club ho està aprofitant al màxim.

-M'imagino que tenien ganes de liquidar com més aviat millor la Lliga per centrar-se en el partit del Kiel, que és el gran repte del Barça.

-A mitjans de gener, ja sabíem que guanyaríem la Lliga per algun resultat inesperat de l'Ademar i del Naturhouse La Rioja. Però sí, sabem que aquest equip està fet per fer alguna cosa important a la Champions. I de moment ho estem fent bé. Hem acabat primers en el grup de la mort. Tant de bo seguim així, encara que sabem que no serà fàcil i també que si no guanyem el Kiel i no arribem a la final four, tot això no serviria de res. Perquè l'any passat el que ens va passar a Kiel (els va eliminar a quarts) ens servirà per centrar-nos. No hi anem amb por, però sí amb els ulls molt oberts, perquè el Kiel, encara que no estigui fent una bona temporada, és un dels més grans. Ells arriben amb una baixa important (la del central Duvnjak), que ens dona un avantatge gran, però nosaltres també arribem amb baixes de pes i no sé quines influeixen més.

Notícies relacionades

-Vostè tanca una etapa al Barça i ha anunciat el seu fitxatge pel Nantes, ¿quines sensacions l'acompanyen?

-Jo sempre havia volgut jugar al Barça. He aconseguit viure el meu somni aquests últims quatre anys, però ha arribat el moment d'anar-se'n. El Barça vol rejovenir l'equip i ho accepto. Tant de bo que guanyem la Champions. Seria un bonic comiat i el recordaria tota la meva vida. Si em dedico a l'esport no és només per diners. És perquè estimo l'handbol i segur que hi seguiré quan em retiri. He viscut els meus millors anys al Barça. Em faltava una Champions i l'he aconseguit aquí. I si, al final són dues, millor, tot i que és molt aviat per parlar-ne.

Temes:

Handbol