La Cursa Bombers arriba el 7 de maig amb l'esperit dels inicis

Un dels atractius serà córrer amb 500 bombers amb el seu uniforme d'intervenció

 

  / JJ VICO

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

L’esperit no s’apaga mai, al contrari del que passa amb els incendis. Les ganes de córrer, de poder fer-ho per la ciutat de Barcelona, és l’atractiu en una de les carreres més integrades a la capital catalana; la Cursa Bombers, que aquest any arriba a la 19a edició recuperant per segon any l’esperit inicial, que no és cap altre que poder viure un matí atlètic amb els bombers barcelonins.

    Ells –gairebé 500– partiran tres minuts abans que ho facin els 'runners'. Aniran amb tot l’equip d’intervenció a sobre, gairebé 18 quilos extres, encara que, això sí, calçats amb sabatilles esportives. I després es repartiran entre els 10 quilòmetres de la prova acompanyats, moltes vegades superats, pels més de 14.000 participants que s’esperen en la carrera que es disputa diumenge dia 7 de maig, a partir de les 9 hores del matí. I l’horari és un detall a tenir en compte, perquè normalment les proves urbanes de 10.000 metres acostumen a celebrar-se a una hora més tardana. Les inscripcions encara continuen obertes (www.cursadebombers.barcelona/es).

  

 El circuit és el mateix que va recuperar la nova organització de la carrera (Grup Zeta, SevenMila i l’Agrupació Atlètica de Catalunya) quan es va fer càrrec de la direcció executiva d’una prova que és propietat de l’Ajuntament de Barcelona i que durant 17 anys va estar patrocinada per Nike.

BATEIG DE CORREDOR

El 2016 es va disputar el 30 d’octubre, però aquest any ha recuperat la tradicional data de primavera i amb el circuit que va convertir la Cursa Bombers en una cita emblemàtica per als runners catalans i sobretot com la carrera sempre escollida per batejar-se com a corredor. Amb inici i final a l’avinguda del Marquès de l’Argentera (als afores del parc de la Ciutadella), la cursa buscarà el Pla de Palau per dirigir-se cap als passeigs d’Isabel II, Colom i Josep Carner i des d’allà buscar la ruta del Paral·lel i penetrar a l’Eixample pels carrers de Floridablanca i Urgell cap a la Gran Via, plaça de Tetuan, Marina, Ausiàs March, passeig de Sant Joan, Ronda de Sant Pere, plaça d’Urquinaona, via Laietana i, novament, al passeig d’Isabel II cap a la meta.

   

La irlandesa Jess Martin  serà un dels atractius de la prova. Buscarà baixar de 33 minuts. És la dona del ciclista professional Daniel Martin i viuen a Girona

BARCELONA 92

Notícies relacionades

La Cursa Bombers forma part també dels actes esportius amb què s'estan commemorant els 25 anys de la celebració dels Jocs de 1992.

 Pel que fa a la participació d’esportistes d’elit, ja hi han confirmat la presència Carles Castillejo, segon classificat del 2016, i Jess Martin, establerta a Girona i esposa del ciclista professional Daniel Martin. Jess Martin buscarà a Barcelona baixar dels 33 minuts, ja que l’any passat va haver de renunciar a córrer perquè just aquell cap de setmana es casava.

Dos periodistes correran amb l'uniforme de bomber

Dos periodistes, Manuel de Luna, d'El Periódico, i Javier Giraldo, del diari Sport, experimentaran en la carrera el repte de córrer amb l'uniforme d'intervenció dels bombers. Ells dos estaran entre els 500 integrants del cos de Barcelona (amb companys de la Generalitat) i miraran d'acabar la prova amb els 18 quilos de pes extra per explicar després l'experiència als lectors dels dos diaris.