Amor i odi al Bernabéu

L'afició madridista va tornar a xiular Cristiano Ronaldo, a qui va venerar després dels seus tres gols al Bayern

tecnicomadrid38097584 football soccer   real madrid v bayern munich   uefa champio

tecnicomadrid38097584 football soccer real madrid v bayern munich uefa champio

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Tot estava preparat per a l’últim canvi de Zinedine Zidane pocs minuts abans del final de la pròrroga davant el BayernKovacic entraria per Cristiano Ronaldo perquè l’astre portuguès pogués rebre el caliu del públic després de marcar els tres gols que van ficar el Madrid a semifinals. No obstant, el jugador que va sortir del camp va ser Kroos. Cristiano no volia aplaudiments després que el públic l’hagués xiulat en alguna fase del partit, cosa que va recriminar a l’acabar el matx. «No vull un carrer. Només vull que no em xiulin», va assenyalar CR7.

No és fàcil fer-li entendre que el Bernabéu ha xiulat a tothom, independentment del nivell que tingués el jugador. Ho van comprovar Di Stéfano, Zidane, Casillas... Ni tan sols Leo Messi ha escapat als xiulets del Camp Nou. Al Bernabéu tampoc s’ha eludit la resposta de l’aficionat quan l’actitud d’un jugador no ha sigut bona. Només cal una acció en la qual el futbolista no s’esforci per arribar a la pilota perquè la grada en prengui nota.

REINCIDENT

Cristiano és reincident en accions d’aquesta mena. No és la primera vegada que sent els xiulets del públic. Davant el Bayern, la grada no li va perdonar que no anés fins al límit en algunes accions. Malgrat ser un d’aquests partits carregats d’electricitat, en què es valora el triomf final per sobre d’altres qüestions, el públic no va passar per alt alguns detalls que van acabar per fer-lo enfadar. El primer va ser passada la mitja hora quan en un contraatac. Ronaldo no va passar la pilota a Benzema, que estava en una posició molt clara de remat. Murmuris i alguns lleus xiulades que el portuguès va apuntar ràpidament. Amb el 0-1 per al Bayern, Cristiano no va lluitar per una pilota i van tornar els rumors a la grada.

  

MIRADA DESAFIADORA

Allà va començar l’enrabiada de Ronaldo i, alhora, la seva venjança. Només marcar l’empat va demanar silenci a la grada. La seva mirada i els seus gestos cap al públic no podien ser més desafiadors. Era la revenja pel que considera un desafiament de la grada cap a la seva figura. «Sempre dono el millor i quan no faig gols intento ajudar l’equip», va dir Ronaldo, que no entén els xiulets. Li dolen, encara que s’estima més quedar-se «amb el que és positiu».

Això va tenir a veure amb els gols. El segon i el tercer en el compte del portuguès van provocar el deliri a la grada. També els va celebrar amb ràbia Cristiano, ja aleshores convertit en un heroi capaç d’atraure l’admiració del Bernabéu i canviar el rebuig per lloances.

Zinedine Zidanes

entrenador del madrid

Estic segur que el públic agrairà a Cristiano tot el que ha fet. És un jugador únic"

Després del partit, mentre Ancelotti i els seus lamentaven la penosa actuació del col·legiat, Ronaldo trobava consol en alguns dels seus companys, que el van felicitar pels tres gols. «Si Cristiano està bé, el Madrid està bé», va dir Sergio Ramos. També Zidane va llençar un cable al portuguès. «Estic segur que el públic agrairà a Cristiano tot el que ha fet. És un jugador únic i som feliços per ell i per l’equip», va afirmar l’entrenador del Madrid en un intent de mentalitzar el públic del Bernabéu per al clàssic de diumenge.

RESPOSTA EN EL CLÀSSIC

Res indica que malgrat tenir al davant el màxim rival, Cristiano se salvi dels xiulets si torna a fer-ne de les seves perquè aleshores s’haurà oblidat el seu gest davant el Bayern, a qui li ha fet cinc dels sis gols de l’eliminatòria. L’afició no té memòria. Reconeix la vàlua d’un jugador, però això no l’eximeix d’una xiulada. Ho sap CR7, entossudit a guanyar-li el pols a la grada i canviar una situació que s’ha repetit des de fa molts anys amb les figures del madridisme. «El públic sempre té raó i el que vol és veure  l’esforç del jugador», sostenia Di Stéfano.

"El públic sempre té raó i el que vol és l'esforç del jugador", argumentava Di Stéfano

Notícies relacionades

Ara, l’exigent aficionat del Bernabéu no tindrà en compte que Ronaldo acaba de firmar el seu millor mes de la temporada després de marcar cinc gols o que ha sumat per primera vegada més de quatre dianes a partir de quarts de final. S’haurà de tornar a examinar ni més ni menys que en el clàssic.