L'instigador de la mort del seguidor argentí s'entrega a la policia

Óscar Gómez, 'Sapito', havia atropellat mortalment el germà de la víctima fa uns anys

1
Es llegeix en minuts

Óscar Gómez, presumpte autor intel·lectual de l'homicidi d'un seguidor d'un club de futbol argentí que va morir dilluns després de ser agredit per diversos aficionats i llançat des de les grades durant un partit disputat dissabte, es va entregar a la Justícia.

Segons han confirmat fonts policials, Gómez, conegut per 'Sapito', es va presentar a la Prefectura de Policia de la província de Córdoba (centre) i va reconèixer haver instigat diversos aficionats a agredir Emanuel Balbo, que va morir en un hospital de la zona després de dos dies en estat crític.

LES IMATGES

Tal com es pot apreciar en imatges difoses per les televisions locals, Balbo, de 22 anys, va ser brutalment agredit i llançat després des d'una tribuna fins a una de les escales d'accés a l'estadi Mario Alberto Kempes per aficionats de l'equip local, Belgrano, que disputava un derbi amb el seu màxim rival, Talleres de Córdoba.

Raúl Balbo, pare de la víctima, va confirmar la mort del noi i va explicar que, durant el clàssic cordobès, Emanuel es va trobar a la tribuna de l'estadi amb Gómez, acusat d'atropellar i matar fa quatre anys un altre dels seus fills, que llavors tenia 14 anys.

LA VERSIÓ QUE S'INVESTIGA

Notícies relacionades

"En lloc de (Gómez) defensar-se, només va incitar a la violència tots els amics que tenia allà, que van agredir el meu fill. Van començar a pegar-li i a fer-li el que li van fer. Gómez va cridar els seus amics i va dir: 'Tireu aquest, que és seguidor de Talleres', va sostenir en una entrevista amb Cadena 3.

Per la seva part, la fiscal del cas, Liliana Sánchez, va confirmar que s'investiga la hipòtesi sostinguda pel pare i que ja hi ha quatre detinguts -un d'ells menor d'edat- per "homicidi agreujat", al qual ara se suma el presumpte autor intel·lectual de la fatídica agressió.