L'Eldenc denuncia davant la Policia la golejada per 12-0 davant el Barça B por suposat pacte

El president del club mostra la seva indignació i el jugador Cheik Saad assegura que quatre jugadors estaven subornats per apostadors

 

  / FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

David Aguilar Verdú, president de la junta gestora de l'Eldenc i empresari del calçat a Elda, ha presentat aquest dilluns a la comissaria de la Policia Nacional de la seva ciutat una denúncia contra els jugadors del seu equip per un presumpte pacte en la golejada per 12-0 davant el Barça B al Miniestadi. Segons la sospita del dirigent una xarxa d'apostes podria estar darrere de l'escandalós resultat que el seu equip va encaixar a la capital catalana.

El president del club alacantí, cuer de la Segona B, ha mostrat a aquest diari la seva indignació pel comportament dels seus jugadors en els últims partits de Lliga, ja que se sospita que les 'irregularitats' en els partits van més enllà de la golejada de dissabte passat, perquè ja es van veure comportaments estranys en les derrotes davant el Cornellà (3-1) i davant el Gavà (0-1), encara que en aquest últim partit s'havia tancat la quota per apostar. Així mateix, el jugador Cheik Saad ha afirmat a RAC-1 que coneix els noms dels companys implicats en el presumpte suborn i que els donarà "quan me'ls deixin dir". Saad ha afegit que ha rebut amenaces i que l'"entrenador sap alguna cosa, segur".

ELS IMPLICATS

"Es tracta de quatre jugadors. Entre els implicats hi ha un líder", ha afegit el futbolista que va conèixer minuts abans de començar el partit que no figuravar en l'onze titular quan inicialment es trobava entre els escollits per enfrontar-se al filial blaugrana, a qui ha alliberat de qualsevol implicació en els fets. Saad també ha dit que va rebutjar jugar a la segona part quan la golejada ja era un fet.

Les nacionalitats dels jugadors

--ESPANYA

Aguilar Verdú, el dirigent de l'Eldenc, ha convocat una conferència de premsa a la seva ciutat aquest dilluns per aportar més dades al que ja s'intueix com un escàndol en tota regla.

Per ara, el club alacantí, a més de 20 punts de la salvació, es manté en la competició -el cap de setmana que ve s'enfronta al Sabadell- encara que no es descarta que aquesta mateixa setmana comenci una purga de jugadors amb acomiadaments fulminants.

UN TÈCNIC ITALIÀ SENSE CARNET

Notícies relacionades

Aquesta temporada s'han contractat fins a 52 jugadors i només un futbolista es manté entre els que figuraven en l'exercici passat. Hi ha hagut sis entrenadors encara que qui porta les regnes és un ciutadà italià, que no té la documentació en regla per exercir com a entrenador de futbol i que es diu Filippo Vito di Piero i que va estar a la banqueta del Miniestadi com a "encarregat del material".

El president de la junta gestora mira, així mateix, de trencar la relació amb el grup inversor italià (els plans i les empreses del qual es desconeixen) que ha decidit participar econòmicament en l'equip i que s'ha responsabilitzat de la contractació de jugadors. A la plantilla hi ha futbolistes de diverses nacionalitats, a part d'espanyols. Concretament hi ha jugadors d'Itàlia, Bèlgica, França, la Gran Bretanya, l'Argentina, Holanda, Mauritània, el Brasil, Polònia, el Senegal, Alemanya i Albània.