El Cornellà surt en defensa del seu nom i es desvinculen de qualsevol tripijoc

"Al partit no hi ha cap jugada que pugui resultar sospitosa", afirma Andrés Manzano, director tècnic del club

cornella-eldense

cornella-eldense

2
Es llegeix en minuts
S. L-E. / BARCELONA

La jornada d’ahir de la UE Cornellà, l’equip de Jordi Évole (el periodista hi va jugar en les categories inferiors) i els Estopa, no va ser precisament normal. La calma quotidiana del club de Segona B, el tercer planter de Catalunya amb 67 equips i més de 900 nens, es va veure trencada per l’escàndol de l’Eldenc, que va esquitxar el conjunt del Baix Llobregat i el Gavà, el penúltim rival del quadro alacantí. Desenes de trucades, indignació i una declaració unànime: «Ningú tacarà el nostre honor». 

Un parell de frases van encendre l’alarma. La primera va ser del president de la gestora de l’Eldenc, David Aguilar: «El Cornellà n’està al corrent. Havien de guanyar-nos per més de tres gols i els seus jugadors ho sabien. Els deien als meus que no posessin més la cama perquè deixaven de guanyar 1.000 euros». La segona, del davanter maurità Cheikh Saad: «Sospito que tot va començar amb el Cornellà. Durant el partit els seus jugadors els deien als meus companys que què estaven fent, que una mica més i marcaven».

Dilluns ja hi va haver les primeres insinuacions i ahir es va accelerar tot, cosa que va portar el club a emetre un comunicat confiant «plenament en l’honorabilitat i honestedat dels seus jugadors i cos tècnic». L’entitat va aclarir que hi ha un règim intern que «prohibeix rotundament les apostes esportives» i es va mostrar disposada a col·laborar si s’obre una investigació. També va afirmar que «emprendrà accions legals contra tots aquells que, amb falsedats, taquin la imatge del club».

JUGADORS I FAMÍLIES

El malestar és total al Cornellà, que recorda que ni tan sols es va complir la premissa dels tres gols d’avantatge (el resultat va ser 3-1, el 19 de març passat) en un partit en què l’Eldenc va ser millor a la segona meitat, amb un pal inclòs. «Escopir cap amunt és fàcil i vergonyós. Han d’anar amb compte perquè encara els caurà a sobre. Estan tacant jugadors que tenen darrere una família. És inadmissible», va afirmar a aquest diari un empleat del club. Els jugadors mantenen la calma. Ningú s’atreveix a posar la mà al foc per tota la plantilla però hi ha el convenciment que no hi ha «absolutament res d’il·legal ni qüestionable». 

EL GAVÀ, ESQUITXAT

El tècnic Jordi Roger Ceballos, que està realitzant un excel·lent treball a Cornellà en els últims anys, no dubta al defensar la integritat del seu equip. «És un problema intern d’un altre club que no té res a veure amb nosaltres. N’estem al marge, és un embolic de l’Eldenc. Nosaltres som víctimes, igual que el Barça B, que l’únic que va fer va ser atacar, fer la seva feina». 

Notícies relacionades

L’entrenador va explicar a EL PERIÓDICO que té la «consciència molt tranquil·la» davant les suspicàcies. «Parlar és gratuït, però jo m’ho he guanyat tot al camp amb el meu esforç i dedicació. Un ascens, una permanència treballadíssima… Jo no sé res d’apostes ni m’interessen ni m’importen. ¡Visca el futbol net!», va proclamar Roger. 

El Gavà, a qui va apuntar el davanter Cheikh Saad, també defensa la seva integritat. Segons el davanter, es va arreglar el partit del 26 de març per acabar 0-0 en el descans i 0-1 al final. Només es va produir la segona condició. Res a veure amb l’increïble 12-0 del Miniestadi.