La IAAF denuncia un atac cibernètic de pirates russos

El temor de la federació internacional és que s'hagin robat dades privades en el control antidopatge dels atletes

segea22862030 deportes logo coi160621172908

segea22862030 deportes logo coi160621172908

1
Es llegeix en minuts

La IAAF (Federació Internacional d'Atletisme) ha denunciat aquest dilluns, a través d'un comunicat, que ha sigut víctima d'un atac cibernètic que considera que ha compromès les aplicacions d'exempció d'ús terapèutic dels atletes emmagatzemades als seus servidors. "L'atac de FANCY BEAR (pirates informàtics russos), també conegut com a APT28, va ser detectat durant una investigació proactiva portada a terme per la firma CIR (Context Information Security), contactada per la IAAF a principis de gener per portar a terme una investigació tècnica", indica en el comunicat.

L'organisme afegeix que el 21 de febrer es va detectar la presència de l'accés remot no autoritzat a la xarxa i que es van recollir metadades de les exempcions dels atletes d'un servidor d'arxius i es van emmagatzemar en un arxiu nou. "No se sap si aquesta informació va ser posteriorment robada de la xarxa, però sí que indica un fort senyal de l'interès i la intenció dels atacants, i mostra que tenien accés i mitjans per obtenir el contingut d'aquest arxiu", afegeix.

EXCUSES ALS ATLETES

Notícies relacionades

La IAAF afegeix que aquest últim mes ha consultat al Centre Nacional de Seguretat Cibernètica del Regne Unit (NCSC) i l'Agència Monegasca de Seguretat Numèrica (Mònaco AMSN) i ha treballat amb Context per portar a terme una represa complexa a tots els sistemes i servidors, que va acabar el cap de setmana passat. Els atletes que van sol·licitar exempcions des del 2012 han sigut contactats i se'ls ha proporcionat una adreça de correu electrònic especial per posar-se en contacte amb la IAAF si tenen alguna pregunta.

"La nostra primera prioritat és per als atletes que han proporcionat a la IAAF informació que creien que seria segura i confidencial", ha manifestat el president de la IAAF, Sebastian Coe. "Presentem les nostres disculpes més sinceres i el nostre compromís total de seguir fent tot el que estigui al nostre abast per resoldre la situació i treballar amb les millors organitzacions del món per crear un entorn el màxim de segur possible", ha assegurat.