Joseja Amat: "Uns ens hi deixem la vida i altres s'estan venent"

El jugador de l'Eldenc sospita que alguna cosa passa a la plantilla, després del 12-0 del Miniestadi

jcarmengol37916883 joseja amat  jugador del club de futbol eldense170403181001

jcarmengol37916883 joseja amat jugador del club de futbol eldense170403181001

3
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERA / VALÈNCIA

Entre els més de 50 jugadors que han passat aquesta temporada per la primera plantilla de l’Eldenc, n’hi ha un d’Elda, el defensa Joseja Amat. I també ell creu que hi ha companys seus que han arreglat partits per apostes, com se sospita que va passar dissabte passat contra el Barça B, en l’escandalosa golejada (12-0) encaixada al Miniestadi.

–¿Com viu tota aquesta situació?

–Doncs imagini-s’ho, molt malament. Des del principi que estic lluitant per tenir un lloc en aquest equip i m’ho deixo tot cada vegada que surto i, de sobte, t’adones que mentre uns ens hi deixem la vida, altres es venen.

–¿Té la certesa que hi ha companys que han arreglat partits per temes d’apostes? 

–De proves no en tinc i no sé si n’hi ha, però els rumors són aquí i crec que alguna cosa sí que ha passat.

–Està lesionat i no va viatjar a Barcelona. ¿Com va veure el partit del Mini?

–Vaig veue la primera part per televisió i després me’n van passar les ganes, no volia veure-ho més. Sabíem que si ells no frenen són una piconadora i sabia que ens podien caure uns quants gols però en el tram que vaig veure en directe no pensava que anés res més enllà del mateix partit.

–El seu company Cheikh Saad ha denunciat que quatre dels seus companys van participar en el tripijoc…

–He parlat amb ell i em va explicar que es va viure molta tensió.

–¿En algun moment algú s’ha dirigit a vostè per insinuar-li alguna cosa, per dir-li per exemple que és igual perdre per 3-0 que per 4-0?

–A mi no m’han arribat a dir res, però penso que ha sigut pel meu caràcter, perquè jo m’hi deixo la vida i sabien per on sortiria si em deien alguna cosa així.

–David Aguilar, el president, ha dit que fa setmanes que veu coses rares i que després del partit de Cornellà un jugador li va explicar que un altre li havia recriminat que corregués tant perquè encara els havien de fer un gol més. ¿Sap de què parla?

–En aquest partit a Cornellà ja hi va haver coses estranyes. La setmana passada vam jugar a casa i va ser un partit normal però en els dos últims fora he vist coses estranyes.

–¿Què va veure vostè en aquell xoc?

–No vaig viatjar, però a casa, al veure l’alineació, tres dels millors eren a la banqueta i això ja no em quadrava.

–Saad ha dit que no sap si estan ficats en la trama els entrenadors (n’hi ha dos, l’italià Filippo Di Pierro, que no té carnet, i Francisco Ruiz), però que creu que alguna cosa en deuen saber. ¿Com ho veu vostè?

–Hi ha situacions rares en les alineacions, en qui entra i en qui surt de l’equip. Perquè, si vas a jugar fora de casa i et deixes tres dels teus millors jugadors a la banqueta, és que no vols guanyar, ¿no?

–Amb tot això, ¿es fia dels seus companys?

–Arribats a aquest punt no em fio gairebé de cap. Posaria la mà al foc per dos o tres que sé que no farien mai res d’això, i per ningú més. A més, segons m’han dit aquesta vegada s’han mogut bastants diners, no estem parlant de 500 o de 1.000 euros.

-La temporada està sent molt complicada. Tres presidents, set entrenadors, més de 50 jugadors, un fons d’inversió que controla la part esportiva... ¿Però s’esperava un final així?

–No m’ho imaginava, està sent una temporada dolenta i estàs desitjant que s’acabi, però fent les coses bé i ja està. No amb coses com aquestes, que l’única cosa que fan és embrutar-ho tot.

Notícies relacionades

–¿Les apostes han podrit aquestes categories?

–Cada vegada va a més, i és un fàstic.