Bou conquista, a Niça, el seu títol mundial número 21

El campioníssim d'Honda suma el seu ceptre número 11 'indoor', amb un domini absolut sobre la resta d'adversaris

 

  / REPSOL-HONDA MEDIA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El fabulós i extraordinari pilot català Toni Bou, de l'equip Repsol Honda i un dels autèntics fenòmens de l'esport espanyol a tot el món, va aconseguir, ahir a la nit, a Niça, un nou títol per afegir al seu increïble palmarès: campió del món FIM X-Trial. És l'11a ocasió que Bou aconsegueix aquest guardó, que ja suma en total 21 títols mundials entre 'indoor' i 'outdoor'.

Toni Bou

PILOT REPSOL-HONDA

"Estic molt orgullós d'aquest títol, ja que hem conquistat el ceptre amb una competició en què he acabat amb zero punts de penalització i això, la veritat, és molt, molt, difícil"

El pilot del Repsol Honda Team va arribar al Palais Nikkaïa de Niça en condició de gran favorit per guanyar no només el títol sinó també la carrera. De fet, Bou s'ha imposat aquesta temporada en les tres cites anteriors: Barcelona, Wiener Neustadt i Marsella, abans que, a Niça, es proclamés campió després de completar una temporada perfecta en la competició sota sostre.

GRAN COMPETICIÓ EN SOLITARI

A la glamurosa ciutat francesa, Bou va mantenir un altíssim nivell de pilotatge i va acabar guanyant la carrera amb zero punts de penalització. A l'acabar la fase classificatòria, el pilot de la Montesa Cota 4RT ja s'havia proclamat, matemàticament, campió, a l'aconseguir els punts suficients per fer-ho després de classificar-se per a la final.

Amb els 11 títols en X-Trial 'indoor' i els 10 'outdoor', Toni Bou acumula un total de 21 corones de campió del món, una fita única, no només en motociclisme, sinó també en qualsevol altre esport.

Notícies relacionades

“Estic molt content, és un títol especial", va reconèixer Bou al final del campionat. “Guanyant les tres primeres carreres sabíem que havíem de passar a la final per acabar celebrant el títol. Guanyar la carrera rodant a zero té molt mèrit, perquè, com sempre, Adam (Raga), sempre ens ho posa difícil. Hem guanyat totes les carreres -feia dos anys que no podia fer-ho- i això és una sensació increïble. Vull felicitar també l'equip, que ha treballat molt i guanyar el títol és una forma de tornar-los tot el que han fet per aconseguir-ho”.

L'ADMIRACIÓ DEL CAP D'EQUIP

Miquel Cirera, cap de l'equip Repsol-Honda de trial, va voler expressar “molt especialment” la seva felicitació a Toni Bou “entre altres raons perquè quan un guanya tant i tan bé com ho fa el Toni, tendeix a suposar que és fàcil, tant en la preparació com en la competició. I jo, que em passo el dia amb ell, he de dir que no he vist a ningú que senti tanta passió per la competició, però, també, també, tant i tant sacrifici i voluntat per seguir entrenant-se cada dia i, sobretot, intentar millorar, aprendre, en els detalls que encara el fan millor”.

Temes:

Toni Bou