Anglaterra es commou fins a les llàgrimes amb la tragèdia de Rio Ferdinand

L'exfutbolista del Manchester United explica en un documental com els seus tres nens el van salvar de si mateix després de la mort de la seva dona per càncer de mama

zentauroepp29528683 ferdinand170329101715

zentauroepp29528683 ferdinand170329101715 / PAUL ELLIS

1
Es llegeix en minuts

Rio Ferdinand va obrir el seu cor en l’emotiu documental Being Mum and Dad («Sent mare i pare») emès aquest dilluns per la BBC. L’exfutbolista del Manchester United va relatar com va canviar la seva vida arran de perdre la seva dona fa dos anys quan va morir per un càncer de mama, amb tan sols 34 anys.

«Ningú t’ensenya com lidiar amb la pèrdua. Tenia una vida increïble, una dona meravellosa, uns fills fabulosos i quan Rebecca va ser diagnosticada, tot va canviar», va confessar. Amb l’aliança de casat encara al dit, Ferdinand va recordar que malament que ho va passar els primers mesos després de la tragèdia. «Al principi, bevia molt a les nits després de posar els nens a dormir. Fins que un dia em vaig despertar i no era capaç de portar-los al col·legi. També vaig tenir un accident de cotxe.  Vaig patir atacs de pànic. No podia continuar d’aquella manera».

La pena i l’alcohol van arribar a fer-li pensar en el suïcidi. Tirar endavant els seus tres fills el va fer recapacitar. «No podia fer-los això», va explicar. Lorenz té 11 anys, Tate, vuit i Tia, sis. «Abans de morir Rebecca em va dir que seria una mare i un pare fantàstic per als nostres nens. Ara entenc la importància que tenia com a mare. És un treball molt dur».

Ferdinand va reconèixer que, per la seva vida de futbolista, «m’ho donaven tot fet». «Quan ens en anàvem de vacances només havia de fer la maleta. Rebecca ho feia tot. No sabia ni com anar al metge, només havia visitat el del club. Quan era a casa no sabia com funcionaven la rentadora ni l’assecadora».

Notícies relacionades

Malgrat tot, està progressant i refent la seva vida. «Ara puc dir que quan ella miri cap avall dirà, ben fet».

L’emissió del documental, va ser un dels espais televisius més comentat en les xarxes socials. Ferdinand, que ja era respectat com a esportista, s’ha guanyat el respecte i l’admiració de més persones. Algunes celebritats del Regne Unit li van enviar centenars de tuits de recolzament.