PREVISIONS PER A SETMANA SANTA

Bones expectatives per a l'últim tram de la temporada d'esquí

Les últimes nevades asseguren unes condicions òptimes per a les pròximes setmanes i culminen una campanya de neu excepcional al Pirineu

beret

beret

2
Es llegeix en minuts
EDUARD PALOMARES / BARCELONA

La temporada de neu 2016-2017 serà recordada com una de les millors de l’última dècada (o fins i tot d’aquest segle XXI), tant per la seva regularitat durant tota la campanya com per un tram final igualment excepcional. Si les condicions ja estaven assegurades per Setmana Santa, l’episodi de nevades que es va allargar fins dilluns redobla les expectatives per a aquest període gràcies als prop de 30 centímetres de neu fresca rebuts a la majoria de dominis del Pirineu. Falta veure dues coses: si els aficionats segueixen amb ganes de seguir esquiant amb la primavera ja en plena esplendor i si el balanç econòmic final de les estacions correspon a les bones sensacions recollides.                  

La majoria de complexos solen fixar la data de tancament dilluns de Pasqua, encara que n’hi ha alguns que sempre intenten allargar una mica més la temporada. És el cas de Masella, que, de moment, no ha comunicat quin dia té previst tancar les portes, si bé l’any passat va aconseguir aguantar fins a l’1 de maig. No seria estrany que intentés repetir la gesta, sobretot perquè les últimes precipitacions han deixat a l’estació de la Cerdanya “una neu excepcional”. 

A més, des de la direcció del domini recorden que el 90% de les seves pistes estan encarades al nord, “de manera que les temperatures són més fredes i l’impacte de les radiacions solars és menor”. Al seu torn, el 80% dels traçats transcor­ren entre el bosc, cosa que aporta una protecció extra sobre els rajos del sol.

ACTIVITATS 

Baqueira-Beret també tenen neu de sobres i les previsions indiquen que durant la Setmana Santa superaran “els 135 quilòmetres esquiables”. Per culminar la temporada amb nivell, des de l’estació de la Vall d’Aran recomanen diverses activitats, entre elles l’heliesquí, de la mà dels programes adaptats que ofereix Pyrenees Heliski. Una altra opció és l’Audi Ski Kronos, un traçat cronometrat de 12 portes obert a tots els esquiadors i snowboarders perquè se sentin com competidors professionals. El descens de cada participant es cronometra, es grava en vídeo i es pot compartir a les  xarxes socials.

Per la seva banda, La Molina acull aquest cap de setmana el Trofeu Pepeta Planas de veterans i la Carrera Premium de forfets de temporada. I per al 16 d’abril proposa culminar l’any amb la TriSnow, una prova que combina ­carrera, bicicleta i esquí de muntanya (o raquetes). L’única estació que ha anunciat que no arribarà a Setmana Santa és Tavascan, que tanca les pistes d’alpí aquest diumenge. Això sí, fins al 16 d’abril seguiran actius el refugi, el nòrdic i els circuits de raquetes. 

EN UN IGLÚ

L’única estació que ha anunciat que no arribarà a Setmana Santa és Tavascan, que tanca les pistes d’alpí aquest diumenge. Això sí, fins al 16 d’abril seguiran actius el refugi, el nòrdic i els circuits de raquetes.

Notícies relacionades

I per acabar amb un activitat que deixi un record realment indeleble de la temporada, l’estació francesa de Gourette (als Pirineus Atlàntics) proposa una combinació d’esquí, raquetes de neu, bany a l’aire lliure en un barril de fusta escalfat amb llenya fins als 29 graus i, per últim, passar la nit en un iglú en plena muntanya. Un bon comiat.

Consulta l'estat de les pistes al Canal Esquí d'EL PERIÓDICO.