Eliminatòries sud-americanes

Una llastimosa Argentina es venja de Xile amb un dubtós penal

L'albiceleste va guanyar 1-0 amb gol de Messi i puja fins al tercer lloc del grup de classificació per al Mundial

 

  / AP / GUSTAVO GARELLO

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

L'Argentina es va imposar 1-0 a Xile i va quedar en tercer lloc en unes eliminatòries sud-americanes que el Brasil lidera còmode de la mà de Neymar. Mentre la 'canarinha' va derrotar amb contundència l'Uruguai a Montevideo (4-1), a l'altre costat del Rio de la Plata, la selecció argentina va fer pena. El gol de Leonel Messi de penal va semblar obrir la possibilitat d'una victòria folgada. Però una altra vegada el millor jugador del món va estar sol a l'estadi de River Plate. Figura a la primera meitat i turista a la segona. Amb prou feines li va arribar la pilota i quan la va tenir, es va veure obligat a fer el que fa gairebé sempre: lluitar contra tots els rivals.

“Xile li perdona la vida a l'Argentina”, va dir a Santiago el diari 'La Tercera', i molt pocs s'atrevirien a contradir aquest judici. L'equip que condueix Edgardo Bauza va oferir en els últims minuts una imatge llastimosa que es resumeix en el moment que el porter Sergio Romero li demana als aplegapilotes que s'entretinguin abans de retornar el cuir al camp.

L'alegria de guanyar d'alguna manera va eclipsar el malestar dels seguidors. La selecció es va tornar a col·locar entre els quatre que aniran a Rússia l'any que ve. Però en una eliminatòria tan canviant tot pot succeir dimarts que ve quan l'Argentina visiti Bolívia a La Paz, a més de 3.000 metres d'altura.

Notícies relacionades

“Jugàvem 10 punts. Era clau guanyar aquest partit”, va dir Bauza sobre el triomf agònic. El cert és que la selecció és una suma de noms propis que no acaben mai d'armar un joc mínimament col·lectiu. Gonzalo Higuaín anota un gol per partit a Itàlia. Vesteix la casaca celeste i blanca i la seva pólvora es mulla. El mateix podria dir-se del Kun Agüero. Messi, pobre, acaba veient com la pilota vola i difícilment circula per la gespa. Els jugadors que més van tocar la pilota a l'Argentina van ser Javier Mascherano –que es va vestir d'Iniesta però la roba li va quedar molt gran- i el defensor Nicolás Otamendi.

INSULTS DE LEO A L'ASSISTENT

A l'acabar el partit, es va veure un Leo insòlit. Molest per una falta no cobrada va anar a buscar l'assistent de l'àrbitre, Marcelo Vangasse. Els insults van ser captats per les càmeres de televisió. L'Argentina espera que l'episodi no es converteixi en sanció. En la prèvia un periodista li havia preguntat a Bauza com jugaria Leo. “¿Quin és el Messi que veurem: el que juga 14 punts a Barcelona o el que amb vostè en juga cinc?”. L'entrenador es va enfadar, però els fets es van entestar a demostrar que complicat que se li fa a 'la Pulga' trobar socis.