Un hijab esportiu per a les dones musulmanes

El Dia de la Dona es presenta la nova peça esportiva amb tot l'avanç dels teixits

 

  / AP / NIKE

1
Es llegeix en minuts

El paper de la dona en l'esport cada vegada adquireix més força. No obstant, encara hi ha diverses barreres que afecten el seu desenvolupament i necessitats que no són cobertes. En un món cada vegada més globalitzat tampoc hi pot haver impediments ideològics o religiosos per practicar esport. Les atletes que participaven amb el hijab clàssic tenien un cert desavantatge ja que era una peça que no estava pensada per a la competició. Resultava incòmode i en l'elit (per exemple, uns Jocs Olímpics) cada detall és important per poder obtenir el millor resultat possible.

El Dia Internacional de la Dona, la multinacional americana Nike ha anunciat el llançament d'un nou producte. El Nike Pro Hijab pretén cobrir aquestes necessitats. Fabricat amb materials lleugers, elàstics, amb petits forats per facilitar la transpiració i dissenyat perquè no s'enredi o molesti les atletes. A més, sortirà en tres colors diferents: negre, gris i obsidiana.

DESENVOLUPAMENT CONJUNT

Notícies relacionades

Esportistes com la patinadora Zahra Lari han participat en el desenvolupament de la peça per obtenir el millor resultat possible. Lari ha mostrat a Instagram la seva alegria per tenir finalment la versió final del producte. "No puc creure que per fi estigui aquí. Estic superemocionada d'anunciar el Nike Pro hijab. Orgullosa de formar part d'aquest projecte", va comentar.

LONDRES 2012 COM A INSPIRACIÓ

En els Jocs Olímpics de Londres 2012 l'atleta Sarah Attar de l'Aràbia Saudita va córrer la prova dels 800 metres amb un hijab. Va fer història al ser la primera dona atleta que competia representant aquest país. Ibtihaj Muhammad va ser en els Jocs Olímpics de Rio 2016 la primera atleta americana que competia usant un hijab. L'esgrimidora va guanyar la medalla de bronze.