ESQUÍ ALS PREPIRINEUS

Un bon any per a Port del Comte

L'estació del Solsonès està vivint una de les seves millors temporades, després d'encadenar dues campanyes marcades per la falta de nevades i fred

portdelcomte

portdelcomte

2
Es llegeix en minuts
EDUARD PALOMARES / BARCELONA

Les apostes, en qüestions de neu, són terreny relliscós. Port del Comte, l’única estació d’esquí alpí situada al Prepirineu, ho havia passat molt malament en les dues temporades anteriors, especialment l’última, en què les altes temperatures no van permetre molts dies ni tan sols activar els canons. Així que hauria sigut molt fàcil augurar que aquest any les coses serien semblants i rematar la jugada dient que el domini del Solsonès més valdria que es dediqués a una altra cosa. Doncs ha sigut tot al contrari. “Segurament estem davant una de les millors temporades de la història de Port del Comte”, assegura el seu director, Albert Estella.          

Per a aquest cap de setmana tindran el 100% de les instal·lacions obertes, en el que ha sigut la tònica general de tota la temporada. “L’any passat vam rebre un total de 50.000 visitants, una xifra que sens dubte ja hem superat a aquestes altures, perquè estem tenint una mitjana de 8.000 esquiadors cada cap de setmana”, explica. 

"Segurament estem davant una de les millors temporades de la història de Port del Comte", assegura el seu director, Albert Estella.

A vegades, fins i tot, n’han rebut més del compte, com aquell dissabte de finals de gener en què es van produir llargues cues. Però ha sigut una cosa puntual que no ha tornat a passar.  

A MENYS DE 2 HORES

Port del Comte és una estació que es troba a menys de 2 hores de Barcelona, que permet pujar i baixar en un mateix dia, sense peatges a la carretera, fet que suposa un gran estalvi per a les famílies. “Si hi ha neu, tenim públic, aquest no és el problema”, diu el seu director. El problema, per tant, és la tendència cap a hiverns cada vegada més suaus, amb l’amenaça del canvi climàtic a l’horitzó. 

Tot i que Estella considera que l’escalfament global encara no incideix: “Les nevades responen a cicles, i crec que el que va passar l’any passat no es pot atribuir al canvi climàtic. I la prova és aquesta campanya. Això sí, potser d’aquí a 15 anys sí que haurem de començar a pensar com adaptar-nos”, admet.

ESTACIÓ PRIVADA

Una de les claus passa per ampliar les activitats de l’estació, per no fer-les dependents de la neu i poder oferir-les durant tot l’any. Millores que, no obstant, requereixen una certa inversió econòmica, cosa que de moment no pot assumir Port del Comte: “Som una estació privada, que no rep ajudes públiques ni pot assumir segons quines ofertes, així que hem de centrar-nos en el dia a dia, especialment després d’un parell de males temporades”.

Notícies relacionades

Més enllà d’això, des de Port del Comte encaren tranquils i satisfets l’últim tram de temporada. Tant que, fins i tot, no estan preocupats per si la neu es manté fins a Setmana Santa. “Si podem aguantar fins llavors, perfecte, però crec que els nostres clients a finals d’abril ja estaran pensant més en la platja que en la neu”, conclou Albert Estella.

Consulta l'estat de les pistes al Canal Esquí d'EL PERIÓDICO.