LA NOVA OPORTUNITAT DEL JUGADOR CATALÀ

El suplent més efectiu

Cesc s'ha revelat com el millor recanvi a la Premier i s'està guanyant la confiança de Conte al Chelsea «Espero haver revertit la situació», diu després del partit amb el Swansea

jcarmengol37438297 britain football soccer   chelsea v swansea city   premier l170227210002

jcarmengol37438297 britain football soccer chelsea v swansea city premier l170227210002 / Peter Nicholls

2
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / MANCHESTER

Cesc Fàbregas va començar a jugar a l'Arsenal als 16 anys. Als 20 ja s'havia col·locat el 4 a l'esquena i Arsène Wenger l'havia nomenat capità de l'equip. No només va assolir el rol de figura sinó que el va representar, intentat conduir durant diverses temporades els gunners, lluitant per uns títols que no van arribar. Volia més. Jugar i guanyar. Per això va decidir tornar a casa. A Barcelona va trobar trofeus, sis en tres temporades, encara que només dos dels grans. Va jugar al voltant de 50 partits cada any, però pel camí es va deixar el seu paper de protagonista, d'imprescindible.

Potser és el que va anar a buscar de nou a Londres, aquesta vegada al Chelsea i entre els braços de José Mourinho. El doblet del 2015, Premier League i Copa de la Lliga, el van firmar els blues amb el mateix procediment cada cap de setmana: Fàbregas fent les passades i Diego Costa marcant els gols. Un inconformista, amb la necessitat de sentir-se important per trobar-se còmode, però amb la necessitat també de guanyar.

Amb aquests precedents una suplència prolongada no entrava en el guió, però es va donar amb l'arribada d'Antonio Conte a Stamford Bridge. El Chelsea va tornar a guanyar, però Fàbregas ho veia des de la banqueta. Una situació que pot haver revertit després del seu últim partit, contra el Swansea, on va ser titular, va donar una assistència i va marcar un gol. «Al principi de la meva carrera, quan no jugava, deia a la gent que ni em parlés», va explicar Cesc després del matx. «Això ha canviat amb el temps, amb la meva edat, amb la meva maduresa i experiència, que et fan comprendre que el verdaderament important és l'equip».

Cesc ha començat sis partits de Premier aquest curs, però ha participat en 17. El Chelsea ha guanyat amb ell i sense, habitualment formant un doble pivot amb N'Golo Kanté i Nemanja Matic. Contra el Swansea, Cesc es va imposar al serbi: «Espero que hagi revertit la situació i seguir jugant bé per mantenir la meva plaça».

Notícies relacionades

Conte ha cedit als números del fins ara suplent més efectiu d'Anglaterra. Havent disputat tan sols 659 minuts ha intervingut decisivament en 10 gols. Com insinua el mateix futbolista, potser en una altra etapa de la seva carrera hauria forçat una sortida a l'hivern, però mai ho va considerar una opció. Tampoc una fugida a la temptació d'orient. «¿La Xina? Tinc 29 anys».

Cesc ha superat la primera gran suplència extensa. Després de la seva magnífica actuació, espera tornar a ser titular dilluns contra el West Ham. Va arribar als 300 partits a la Premier League (46 gols i 102 assistències). Només un futbolista ha fet més passades de gol en la història de la competició: la llegenda Ryan Giggs. El gal·lès va jugar fins als 40 a la Premier. El d'Arenys de Mar té altres plans: «Quan el cervell em digui que no puc més, llavors me n'aniré, probablement fora d'Europa. He estat al màxim nivell amb l'Arsenal, el Barça i la selecció, però quan no estigui al màxim, serà el moment d'anar-me'n0. Però per ara, Chelsea, aquí i ara».