BÀSQUET

Una exjugadora diu que hi ha un 98% de lesbianes a la WNBA

Candice Wiggins afirma que es va sentir assetjada per ser heterosexual

 

  / AP / KATHY KMONICEK

1
Es llegeix en minuts

Candice Wiggins es va sentir perseguida per ser heterosexual a la Lliga nacional femenina de bàsquet americà (WNBA). L'exjugadora del Ros Casares de València (2009) i dels Angeles Sparks se sentia pressionada per la majoria de les seves companyes. "Podria dir que el 98% de les jugadors de la Lliga són homosexuals. La gent intentava ferir-me constantment", va declarar.

"Hi ha un estat depressiu a la WNBA. No genera interès. Cada vegada està més devaluada. Tenia una forta depressió. La WNBA era molt tòxica per a mi. M'estaven trencant l'esperit"

El seu pas per la WNBA el recorda com a amarg, com un malson. Arribar al màxim nivell en el seu esport no la va fer feliç. Descriu la situació de la Lliga com a "depressiva". "Hi ha un estat depressiu a la WNBA. No genera interès. Cada vegada està més devaluada", va afegir. "Tenia una forta depressió. La WNBA era molt tòxica per a mi. M'estaven trencant l'esperit", va sentenciar en l'entrevista concedida al 'San Diego Union Tribune'.

L'ALTRA CARA DE LA MONEDA

Més tard va matisar les seves paraules: "Era la meva manera d'il·lustrar l'aïllament que sentia personalment. Em vaig sentir com el 2% davant el 98%". Les repercussions no es van fer esperar. Diverses estrelles de la Lliga han mostrat la seva disconformitat.

Notícies relacionades

"Mai he vist la classe d'assetjament que descriu Candice en l'entrevista. No significa que no hagi passat, però estic orgullosa de formar part d'una lliga que recolza la inclusió i accepta totes les jugadores sense importar la seva raça, religió o sexualitat", va declarar Monique Currie, jugadora del San Antonio Stars, a l'ESPN.

Una altra excompanya de Candice ha reaccionat davant els mitjans sobre l'entrevista. "Mai he viscut ni vist asstejament a la Lliga. Que el 98% de les jugadores són lesbianes és completament fals. És difícil donar-li credibilitat a aquestes declaracions quan els fets són falsos", va declarar la quatre vegades All Star, Ticha Penicheiro.