Beckham es va aprofitar de l'Unicef

Uns documents revelen que l'exfutbolista anglès es va implicar en causes benèfiques només per ser reconegut com a Sir

1
Es llegeix en minuts

Football Leaks, la web que publica documentació secreta sobre el món del futbol i que col·labora amb diferents mitjans europeus, ha filtrat documents sobre David Beckham que demostrarien que totes les seves accions benèfiques estaven encaminades a satisfer la seva obsessió de convertir-se en Sir, és a dir, membre de l'Orde de l'Imperi Britànic. Amb aquest propòsit va començar a col·laborar, per exemple, amb l'Unicef.

Beckham, posseïdor d'una imatge pública de les més impol·lutes del futbol mundial, no queda en molt bon lloc, segons la informació difosa pel setmanari alemany 'Der Spiegel' i el britànic 'Sunday Times'. Aquests mitjans, gràcies a Football Leaks, han accedit als emails que van intercanviar Beckham i el seu assessor de relacions públiques, Simon Oliveira i en què es fa evident que l'exjugador del Reial Madrid i el Manchester United tan sols participava en compromisos benèfics per aconseguir el seu objectiu d'obtenir la màxima distinció britànica.

ESTRATÈGIA INTERESSADA

Després de ser rebutjada la seva candidatura per al nomenament de Sir, el seu assessor li va recomanar implicar-se amb Unicef, l'organisme de Nacions Unides que defensa la infància. Era una estratègia per aconseguir aquest títol. Però en ocasions li va faltar implicació. D'aquesta manera, Football Leaks revela que el febrer del 2014 Beckham no va voler pagar els costos d'un esdeveniment benèfic a les Filipines: "No pagaré res", va dir. "L'únic que hem fet és inventar accions benèfiques perquè ell quedi bé", va explicar el seu representant.

Notícies relacionades

Els correus electrònics entre Oliveira i la mateixa Unicef evidencien el nul interès de Beckham per complir amb els seus compromisos. 'Der Spiegel' publica també que Oliveira ha declarat que, posteriorment, Beckham ha realitzat quantioses donacions a Unicef. La xifra es desconeix.

"La seva fixació pel títol de Sir va arribar a ser obsessiva: quan el 2015 Oliveira li va enviar la invitació per acudir a Madrid als Premis AS de l'Esport, Beckham li va contestar: "Si no es tracta de l'Orde de l'Imperi Britànic, que es foti", publica el diari 'El Mundo', que també forma part del consorci de mitjans vinculats a Football Leaks.