LA IRRUPCIÓ D'UNA NOVA ESTRELLA DEL GOLF

L'inici d'una llegenda anomenada Jon Rahm

El golfista basc, de 22 anys, només ha necessitat 12 tornejos per estrenar el seu palmarès professional i confirmar les enormes expectatives que genera la seva carrera

lmendiola37103562 jon rahm  of spain  reacts after making a putt for eagle on 170130202201

lmendiola37103562 jon rahm of spain reacts after making a putt for eagle on 170130202201 / Gregory Bull

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Feia temps que s’intuïa l’increïble potencial de Jon Rahm. Només era qüestió de demostrar-ho. I tal com  ha fet al llarg de la seva vida, aquest golfista basc de només 22 anys i imponent presència física (1,88 d’estatura) ha atomitzat qualsevol expectativa, i s’ha adjudicat aquest passat cap de setmana el seu primer títol professional.

Rahm només ha necessitat 12 tornejos per guanyar-se els focus en el circuit professional de la PGA on va debutar fa set mesos. Per començar a escriure la seva llegenda, Rahm va deixar una última volta sensacional de 65 cops, amb dos eagles en els últims sis forats, que el van catapultar a la glòria.

  

L’últim 'putt' de 18 metres que li va assegurar el triomf a Torrey Pines s’intueix com el punt de partida d’una carrera sense límits per a Rahm a qui molts veuen com el nou Severiano Ballesteros per la seva força mental, la seva presència física i el seu carisma. 

És el quart espanyol que inscriu el seu nom en un torneig nord-americà després de Seve, José María Oloazábal i Sergio García. També es va convertir en el jugador més jove que s’imposa en el torneig de San Diego, el mateix en què ha reaparegut amb discreció Tiger Woods.

«Unir el meu nom als de Ballesteros, Olazábal, Sergio García, els grans jugadors que ha tingut Espanya és un sentiment increïble. Havia somiat amb una cosa així. Però entre això i que passés... és un orgull», va admetre Jon arran del triomf que li garanteix entrar al Top 50 del rànquing mundial, li obre les portes d’Augusta a l’abril i la targeta del circuit nord-americà  guanyat amb un segon lloc al Canadian Open de l’any passat. 

ALTES EXPECTATIVES

Sempre havien sigut altíssimes les expectatives despertades per la carrera de Rahm (Barrica, Biscaia, 11 d’octubre de 1994). Ho van ser en la seva etapa júnior quan va rebre una beca de la Federació Espanyola per marxar a la Blume. Però sobretot en la seva etapa universitària als Estats Units, després de construir una carrera inigualable: dues vegades premi Ben Hogan al millor universitari, premi Jack Nicklaus al millor amateur, 50 setmanes liderant el rànquing mundial amateur.  

"Unir el meu nom "Unir el meu nom als de Ballesteros, Olazábal o García és un sentiment increïble", afirma

«La seva carrera no té límits, és un jugador que arribarà on es proposi, perquè té cor, caràcter i una confiança increïble. És com Nadal o com Carolina Marín», explica el director esportiu de la Federació, Nacho Gervás, que li va faciliar el camí perquè es traslladés als EUA, experiència de la qual Rahm està orgullós. «La meva victòria demostra que es pot estudiar, fer una carrera i ser un gran esportista», afirma. «No cal precipitar-se. Pots acabar els teus estudis als 22 anys i després tens tota la vida per endavant».

POLIT A ARIZONA 

Els seus quatre anys per estudiar comunicació a la Universitat d’Arizona, amb un destacat programa de golf a les ordres de Tim Mickelson, el germà del jugador nord-americà Phil Mickelson, van acabar de forjar l’explosiu caràcter de la seva primera etapa.

En una de les primeres sortides de to de Rahm, el seu entrenador el va citar a l’estadi d’atletisme per fer-lo pujar i baixar escales durant hores, fins a fer-lo vomitar. Després li va assegurar que en la següent ocasió, no només hi seria ell, sinó tot l’equip. Una escena molt de pel·lícula però que va tenir el seu efecte.

També ha sigut fonamental l’equilibri que li aporten els seus pares, Edorta i Ángela, que van ser les persones que el van introduir en el golf de petit, en el camp de Larrabea, als afores de Vitòria.

Notícies relacionades

«Jon no té debilitats. Sincerament crec que és un dels millors jugadors del món», va reconèixer Phil Mickelson a Torrey Pines. «Hi ha alguna cosa especial que tenen pocs nois a qui els agrada la pressió. I Rahm ho té». 

«Jon juga llarg, té un gran joc curt i emboca de meravella», explica Gervás. «Però el millor que té és el cap. En les situacions complicades sap reaccionar. És valent, descarat. Estem davant un jugador que pot arribar a construir una enorme carrera».

Temes:

Golf Jon Rahm