BÀSQUET LLIGA ENDESA

El Tenerife fa posar vermell un Barça menor

El Barça anuncia el fitxatge de Faverani després de la derrota i la Penya cau contra el Madrid

lmendiola36887962 gra307  la laguna  tenerife   15 01 2017   el entrenador del170115213526

lmendiola36887962 gra307 la laguna tenerife 15 01 2017 el entrenador del170115213526 / Cristobal Garcia

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Un equip menor, accelerat, sense confiança, i sense capacitat per sobreposar-se a l'adversitat. La imatge que el Barça va transmetre a Tenerife no hauria pogut ser més negativa. La crisi, apuntada de sobres a l'Eurolliga, ha acabat per aparèixer també a l'ACB amb cruesa. L'equip blaugrana va quedar en evidència en la jornada que tancava la primera volta de la Lliga i la seva derrota per 71-60 aviva encara més la foguera que crema ara mateix al Palau Blaugrana i que el club va intentar apagar després del nou revés amb l'anunci del fitxatge del pivot brasiler Vitor Faverani, de 28 anys i 2,13.

El quadro canari, des que va ascendir a l'ACB, no havia aconseguit imposar-se mai al Barça. Però els homes de Txus Vidorreta estan escrivint capítols brillants amb un joc dinàmic i intens que genera gran il·lusió al Pavelló Santiago Martín.

Amb 12 victòries i 4 derrotes, el Tenerife tanca la primera volta de la temporada regular amb el millor balanç de la seva història i és la primera vegada que es classifica per a la fase final de la Copa, que se sorteja avui a Vitòria, com a cap de sèrie.

El Madrid, amb la victòria a Badalona, després d'un pols vibrant amb el Divina Joventut per 78-81, es va assegurar l'honorífic títol de campió d'hivern i el Morabanc Andorra va aconseguir, amb la victòria sobre el Betis, l'últim bitllet per a la Copa, que es jugarà a Vitòria del 16 al 19 de febrer.

Madrid, València, Tenerife i Barça, com a caps de sèrie, a més de Baskonia, Gran Canària, Unicaja i Andorra, entraran en el sorteig del quadro que es farà avui dilluns al migdia al Palau de Congressos Europa de Vitòria-Gasteiz i que serà emès en directe pel canal oficial de Youtube de l'ACB.

IMPOTÈNCIA BLAUGRANA

El Barça va viure un altre episodi més d'impotència a Tenerife. Només va ser convincent al segon quart (29-33), però després es va quedar molt enrere en ganes, entusiasme, entrega i encert en totes les batalles individuals.

«La segona part ha sigut un desastre. Hem cedit 14 rebots defensius, hem donat massa oportunitats, hem perdut 15 o 16 pilotes. Així és impossible guanyar», es va lamentar Bartzokas, que no va voler entrar a valorar el conflicte obert amb Dorsey, a qui va fer jugar a Tenerife davant la falta de relleus per a Tomic, ni sobre l'arribada del pivot brasiler Vitor Faverani, procedent de l'UCAM Múrcia, que es trobava des de dissabte a Barcelona per passar la revisió i tancar el seu acord. «No són temes per tractar avui», va concloure.

LLULL DECIDEIX

Notícies relacionades

El Divina Joventut també va perdre en la visita del Madrid (78-81), però la seva imatge, per moments, va ser esplèndida i això li va permetre atresorar un avantatge de 16 punts (49-33) amb un paper protagonista de Bogdanovic, Jordan i Sergi Vidal. Li va faltar convicció per tancar un partit que Llull va decidir quan faltaven 9 segons. L'equip de Diego Ocampo va desaprofitar dos llançaments per forçar la pròrroga o guanyar.

L'ICL Manresa va caure a Sara-gossa en un partit que va necessitar la pròrroga (87-77), en què l'equip d'Ibon Navarro es va desinflar amb un parcial de 13-3 en contra.