L'atletisme, d'acord amb McLaren

"És hora d'acabar amb la manipulació", assegura un portaveu de la IAAF

L'atletisme, d'acord amb McLaren

JUAN HERRERO

1
Es llegeix en minuts

La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha manifestat el seu suport al professor Richard McLaren, que ha publicat aquest divendres la segona part del seu informe sobre dopatge, i afirma que "és hora d'acabar amb la manipulació".

"La IAAF està d'acord amb el professor McLaren que és hora d'acabar amb la manipulació, i amb aquest propòsit ha estat cooperant estretament amb el seu equip i amb l'AMA (Agència Mundial Antidopatge) i ho seguirà fent", assenyala en un comunicat.

D'acord amb la llista que McLaren ha compartit amb la IAAF, "més de la meitat (53%) dels atletes d'elit ja han sigut sancionats o estan subjectes a expedient disciplinari. Seguirem amb la resta tan aviat com l'AMA ens faci arribar les proves", anuncia la IAAF.

El programa de reanàlisis de les mostres que la IAAF emmagatzema des del 2007 ha permès -explica- "portar a terme un programa més específic de noves anàlisis". "Les mostres russes dels campionats del món, inclosos els de Moscou 2013, han sigut o estan sent reanalitzades", assegura la IAAF, que publicarà la setmana que ve els resultats dels controls dels Mundials de Taegu 2011.

Notícies relacionades

El president de la IAAF, Sebastian Coe, va recordar que l'organització atlètica "ha estat en el front antidopatge des de 1928, quan es va convertir en la primera federació que prohibia el dopatge en l'esport" i que a partir de l'abril de l'any que ve estarà en marxa la nova Unitat d'Integritat en l'Atletisme, que assumirà les competències en aquesta matèria.

Més de 1.000 esportistes russos en 30 disciplines van estar involucrats o es van beneficiar de pràctiques de dopatge d'Estat a Rússia entre el 2011 i el 2015, segons ha revelat aquest divendres a Londres el professor canadenc Richard McLaren al presentar la segona part del seu informe.