Al Govern li sembla "sorprenent" la prohibició del jutge i la Fiscalia la recolza

"Crec que no tindrà cap efecte, i les coses que no tenen efecte no s'han de fer", afirma el ministre Méndez de Vigo

"No s'han de publicar dades obtingudes de forma il·lícita", diu la Fiscalia Provincial de Madrid

2
Es llegeix en minuts

El ministre d'Educació, Cultura i Esport i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, considera "sorprenent" que un jutge hagi prohibit la publicació de 'Football Leaks', la filtració que ha revelat el desviament de diners a paradisos fiscals per part de futbolistes. En controvèrsia, la Fiscalia Provincial de Madrid es va declarar a favor de la mesura cautelar del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid. "A mi em sorprèn, em sembla sorprenent i tinc la sensació que no tindrà cap efecte, i les coses que no tenen efecte no s'han de fer", ha opinat en una entrevista a RNE. El ministre s'ha expressat així després de deixar clar que no ha llegit la resolució del jutge en la seva totalitat i que no li agrada parlar del que no coneix.

El jutge Arturo Zamarriego ha emès dues resolucions per intentar frenar la difusió d'aquestes informacions -revelades per la xarxa de periodisme d'investigació EIC- a tot Europa, com a mesura cautelar a petició del bufet Senn Ferrero.

Íñigo Méndez de Vigo

portaveu del govern

L'Agència Tributària tracta a tothom igual, i també als futbolistes"

Pel que fa a si l'Agència Tributària (AEAT) hauria d'intervenir en el cas del futbolista del Reial Madrid Cristiano Ronaldo -a qui la filtració acusa d'ocultar 150 milions d'euros-, un dels protagonistes de la filtració, ha dit que els responsables del fisc "sempre actuen i sempre estan fent que tothom compleixi les seves obligacions fiscals".

EL CAS DE MESSI

Encara més, ha afegit que, segons ha vist als mitjans, l'AEAT ja ha demanat a diversos futbolistes, fins i tot ha arribat a acords amb ells, que "paguin el que devien". "L'Agència Tributària tracta a tothom igual, i també als futbolistes", ha dit.

Notícies relacionades

També ha negat que hi hagi doble vara de mesurar entre el futbolista del Madrid Cristiano Ronaldo i el del Futbol Club Barcelona Leo Messi, que el mes de juliol passat va ser condemnat a 21 mesos de presó per frau fiscal de 4,1 milions en els exercicis 2007-2009. "Sens dubte no, això ningú s'ho pot creure", ha opinat el portaveu del Govern.

LA POSICIÓ DE LA FISCALIA

Al contrari, la Fiscalia Provincial de Madrid s'ha declarat aquest dimecres a favor de la mesura cautelar adoptada pel jutge Zamarriego amb tres arguments: "Les actuacions per delictes fiscals es basen en dades d'Hisenda, no s'han de publicar dades obtingudes de forma il·lícita i les diligències estan declarades secretes i la difusió pot perjudicar les actuacions".