L'Agència Tributària ja investiga les dades publicades sobre Cristiano Ronaldo

El ministre Montoro explica que Hisenda sempre actua per protocol davant denúncies periodístiques

32183311 60-montoro

32183311 60-montoro / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Tributària està comprovant i investigant totes les informacions que han sigut publicades sobre el món del futbol, i en les quals està immers, entre altres, Cristiano Ronaldo, per obrir els procediments corresponents i contrastar la informació que té Hisenda. En declaracions informals amb els periodistes al Congrés dels Diputats després de la commemoració del 38 aniversari de la Constitució, el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha explicat que l'Agència Tributària (AEAT) sempre actua per "protocol" i comprova les informacions periodístiques relacionades amb la fiscalitat dels contribuents.

ELS PRESUMPTES DEFRAUDADORS, EN ALERTA

Notícies relacionades

No obstant, ha destacat la frontera que existeix entre aquestes revelacions procedents d'un periodisme d'investigació i l'actuació dels jutges, ja que, en molts casos, es publiquen dades fiscals quan encara no existeix una denúncia concreta. En aquest aspecte, el ministre ha respectat la llibertat de premsa i la confidencialitat de les fonts periodístiques, encara que també comprèn la indefensió que es pot crear al ser publicades dades que encara no han sigut denunciades i poden posar en alerta els possibles evasors d'impostos o defraudadors.

Per una altra part, el ministre ha negat que el director de l'AEAT, Santiago Menéndez, hagi de comparèixer en la Comissió d'Hisenda del Congrés per donar explicacions sobre aquestes investigacions, tal com ha sol·licitat el grup parlamentari socialista. Ha recordat que la compareixença només podria produir-se per parlar d'un tema general de l'Agència Tributària i no d'un assumpte tan concret.