Un jutge de Madrid censura Football Leaks a tot Europa

Arturo Zamarriego insta els 12 mitjans europeus que difonen la investigació a deixar de fer-ho

ecarrasco36504678 football soccer   barcelona v real madrid   spanish la liga 161205212541

ecarrasco36504678 football soccer barcelona v real madrid spanish la liga 161205212541 / SERGIO PEREZ

1
Es llegeix en minuts

El jutge Arturo Zamarriego ha ordenat als 12 mitjans de comunicació europeus que estan publicant dades sobre la investigació Football Leaks que deixin de fer-ho, en virtut de la confidencialitat d'aquesta informació, segons ha informat aquest dilluns l'agència France Presse.

El magistrat, titular del jutjat d'instrucció número 2 de Madrid, justifica en un acte amb data del 2 de desembre la prohibició en el "dret fonamental a la confidencialitat de les comunicacions" que afecten l'escàndol de l'evasió fiscal en el futbol i que afecta, entre altres jugadors, Cristiano Ronaldo, el tècnic José Mourinho i l'agent de tots dos, Jorge Mendes.

NINGÚ LI FARÀ CAS

Zamarriego dóna la raó al bufet d'advocats Senn Ferrero, que aconsella en matèria fiscal diversos jugadors afectats per les filtracions. Aquest bufet sosté que la informació ha sigut piratejada, sostreta dels seus servidors informàtiques i, per tant, és il·legal.

Notícies relacionades

Tots els mitjans que estan publicant la investigació han acollit la notícia amb perplexitat. "És un intent de censura inèdit", ha protestat el diari francès 'Mediapart',Mediapart un dels 12 que estan difonent les informacions sobre el cas.

Les 12 publicacions, entre elles el diari 'El Mundo', han manifestat que faran cas omís de l'ordre del jutge i seguiran publicant dades d'un treball en què han participat 60 periodistes durant més de set mesos.