Cléber Santana, ídol del Mallorca

segea36453606 asu02  asunci n  paraguay   29 11 2016   fotograf a de archi161129143630

segea36453606 asu02 asunci n paraguay 29 11 2016 fotograf a de archi161129143630 / ANDRES CRISTALDO

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Tothom se'n recorda, a Mallorca, del brasiler Cléber Santana, un dels centrecampistes que més bona empremta va deixar a l'illa. Cléber Santana, un dels jugadors que ha perdut la vida en el tràgic accident de Medellín, va jugar en el Mallorca de Gregorio Manzano, la temporada 2008-2009, un conjunt al qual li agradava, i molt, jugar bé a futbol, cosa que va permetre que un centrecampista tan complet com Cléber Santana es convertís en un dels titulars fixos, i jugués 25 partits de titular, és a dir, que se'n va perdre poquíssims.

Cléber Santana és recordat com un dels brasilers més seriosos que ha arribat al futbol espanyol. No era dels que se n'anava de vacances al Brasil pels carnavals i trigava dies i dies a tornar, sinó el contrari, un jugador tan responsable fora del camp com al terreny de joc, on jugava més per a l'equip que per al seu lluïment personal.

Neymar Jr.  ha recordat el seu amic Cléber Santana amb una imatge a Instagram i la llegenda "¡Força 'Chape'!"

GOLÀS AL BERNABÉU

Notícies relacionades

I això que, en aquella brillant campanya del 2008-09, en què el Reial Mallorca va aconseguir salvar-se molt abans que s'acabés la Lliga, ja que va acabar novè (el campió va ser el Barça i el Reial Madrid va ser segon), Cléber Santana va tenir un notable protagonisme en dues de les últimes jornades. Quan faltaven tres dates per a la conclusió del campionat, el Mallorca va visitar el Camp Nou i va perdre (2-1), amb un gol de Cléber Santana. Però el golàs, el va aconseguir el brasiler en la penúltima jornada de Lliga, quan el Mallorca va guanyar (1-3) al Santiago Bernabéu.

Cléber Santana, que va coincidir al Mallorca amb el porter Miguel Ángel Moya, ara a l'Atlètic, amb Aduriz, amb Mario Suárez, amb Jurado, ara a l'Espanyol, i Ramis, també coneixia i va jugar alguna patxanga amb Neymar Junior, que després de l'accident ha publicat una imatge a Instagram amb l'escut de l'equip brasiler i un “¡Força ‘Chape’!”.