HANDBOL

El Barça tomba el Veszprem i segueix imparable a Europa

Els blaugranes sumen la cinquena victòria amb una gran actuació col·lectiva i un partidàs de Pérez de Vargas (26-23)

lmendiola36006661 gra320  barcelona  22 10 2016   el lateral derecho macedonio161022203406

lmendiola36006661 gra320 barcelona 22 10 2016 el lateral derecho macedonio161022203406 / Marta Perez

1
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Barcelonaa va reforçar el seu liderat a la Lliga de Campions d’handbol després d’haver superat per 26-23 el Veszprem amb una excepcional actuació col·lectiva, carregada de força i determinació i un paper destacat del porter Pérez de Vargas, que es va convertir en una de les estrelles de la jornada amb les seves 17 aturades.

Víctor Tomás i Lazarov, tots dos amb sis dianes, i Wael Jallouz, amb set, van desconnectar la defensa del conjunt hongarès, que en aquests moments se situa a quatre punts dels blaugranes. Després de cinc jornades, l’equip de Xavi Pascual, es manté invicte en un grup amb rivals de primera línia com el PSG, el rival en la sisena jornada.

El Barça sempre va controlar el marcador i fins i tot va amenaçar de trencar el partit en l’inici del segon temps, al portar les seves màximes diferències fins als set gols (19-12, m. 34), però l’equip de Xavier Sabaté, tècnic del Vezsprem, que finalment no va poder comptar amb el lesionat Laszlo Nagy, va saber mantenir-se amb opcions fins als últims dos minuts, quan una acció espectacular de Víctor Tomàs per l’extrem va obrir un marge de tres gols (25-22 a 1.40 minuts del final) impossible de salvar.

SOLIDESA DEFENSIVA

A l’encert de Pérez de Vargas, s’hi va unir també una excel·lent tasca defensiva, sobretot en la línia de pressió, amb Viran Mor-ros com a destacat, cosa que va permetre al Barça jugar amb molta confiança també en atac.

«El millor és que estem defensant molt bé i que ho estem fent contra grans equips com el Veszprem», va explicar el porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas, que va aturar un 50% dels llançaments, un percentatge espectacular. «Si algú ens hagués dit que després de cinc jornades estaríem amb cinc victòries, no ens ho hauríem cregut, sobretot pel nivell dels rivals que hi ha en aquest grup», va afegir.

FC Barcelona, 26 - Veszprem, 23

Telekom Veszprém (11+12): Alilovic (Mikler, m.31 a 60); Marguc (-), Ancsin (2), Sulic (2), Palmarsson (3), Ilic (3), Ugalde (3), -set inicial- Schuch (-), Gajic (5), Chema Rodríguez (1), Terzic (-) i Nilsson (4).