Milers de persones recolzen Tyson Gay durant un homenatge a la seva filla assassinada

L'adolescent va morir diumenge al rebre un tret al coll

segea35946382 shoshana boyd center l and olympic sprinter tyson gay cen161018094031 / BRYAN WOOLSTON

segea35946382 shoshana boyd  center l  and olympic sprinter tyson gay  cen161018094031
segea35946459 people gather during a candlelight vigil at lafayette high s161018094120
segea35946458 olympic sprinter tyson gay speaks during a candlelight vigil161018094049

/

3
Es llegeix en minuts

Milers de persones van participar en un homenatge a la memòria de la filla de 15 anys del velocista olímpic nord-americà Tyson Gay, Trinity, que va morir assassinada el cap de setmana passat. Gay va ser present a la pista d'atletisme de Lafayette High School de Lexington (Kentucky), on ell i la seva filla van sobresortir com a atletes, i va donar les gràcies a les persones assistents per la mostres d'ajuda i suport després de la mort de la nena, que va tenir lloc diumenge a la matinada quan era als afores d'un restaurant de la ciutat i es va generar un tiroteig.

L'atleta olímpic, igual que la mare de l'adolescent, Shoshana Boyd, van estar entre la multitud que va participar en l'acte en honor i memòria de la seva filla. "Vull que us estimeu, que tingueu pau i protegiu els altres", va dir Gay, que va afegir que estava entumit de tant plorar per la mort de la seva filla. "Això és el que hauria volgut Trinity... La vida no és una broma".

Tyson Gay

atleta nord-americà

Vull que tingueu pau i protegiu els altres. La vida no és una broma"

LLIBERTAT SOTA FIANÇA

Molts assistents portaven roba de color rosa i púrpura -els favorits de Trinity Gay-, i alguns globus d'aquestes mateixes tonalitats que més tard van ser llançats a l'aire. Les autoritats van confirmar que les tres persones que havien sigut detingudes amb relació a l'incident s'havien declarat innocents davant el jutge de districte T. Cruce Bell, que els va deixar en llibertat sota fiança.

Es tracta de tres homes, que responen als noms de Chazerae Taylor, de 38 anys, el seu fill D'Markeo Taylor, de 19, i Dvonta Middlebrooks, de 21. Middlebrooks s'enfronta a càrrecs per atemptar contra la integritat de tercers i posseir una arma de foc quan era un exconvicte, mentre que Chazerae i el seu fill D'Markeo han sigut acusats de posar en perill la vida de tercers de manera imprudent. El jutge, que va establir la data del 25 d'octubre perquè vagin al tribunal, va imposar una fiança de 5.000 dòlars a Chazeroe Taylor i al seu fill D'Markeo, mentre que Middlebrooks va haver de pagar 12.500 dòlars.

NO HI ESTAVA INVOLUCRADA

Trinity Gay va morir diumenge al Centre Mèdic de la Universitat de Kentucky després de rebre un tret al coll aproximadament a les quatre de la matinada durant un enfrontament a trets entre persones a bord de dos vehicles a l'estacionament d'un restaurant. Middlebrooks va disparar diversos trets durant l'incident, van informar els investigadors de la policia de Lexington. Les autoritats policials no creuen que Trinity Gay hagués estat en cap dels dos vehicles involucrats.

Per la seva part, Tyson Gay va dir que tenia una relació molt estreta amb la seva filla, d'acord amb el canal de televisió de Lexington WLEX, que va parlar amb ell diumenge. "És una bogeria. No tinc ni idea del que va passar", va comentar Gay, de 33 anys, al canal durant l'entrevista.

Trinity Gay era una excel·lent velocista a la secundària Lafayette, a Lexington. Va acabar quarta als 100 metres i cinquena als 200 durant la competició estatal d'aquesta categoria escolar el maig passat. També va participar en l'equip 4×200 que va ocupar el quart lloc. El seu pare ostenta el rècord estatal dels 100 metres llisos des del 2001.

ATLETA OLÍMPIC

Notícies relacionades

Gay, que va competir en els últims tres Jocs Olímpics, va formar part d'un equip que va guanyar la medalla de plata en el relleu 4×400 metres a Londres 2012, encara que els atletes en van ser desposseïts després que el velocista nord-americà donés positiu per esteroides el 2013. Els recents Jocs Olímpics de Rio de Janeiro van ser l'escenari d'un altre decebedor resultat per a Gay, que hi arribava després de superar diverses lesions importants.

Va formar part de l'equip nord-americà de relleus 4×100 metres que va acabar al tercer lloc a la final abans de ser desqualificat per un intercanvi il·legal de testimoni entre Mike Rodgers i Justin Gatlin. L'apel·lació de l'equip va ser rebutjada, cosa que va donar al Canadà la medalla de bronze.

Temes:

Assassinats