Mor la llegenda del golf Arnold Palmer

Conegut com 'el Rei', va guanyar el Masters en quatre ocasions i va popularitzar aquest esport als anys 60

Four-time Masters champion Arnold Palmer pauses and bows to the gallery as he walks to the 18th green during his final competitive appearance in the Masters golf tournament at Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia, U.S. on April 9, 2004. Palmer has competed in the tournament 50 times. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Four-time Masters champion Arnold Palmer pauses and bows to the gallery as he walks to the 18th green during his final competitive appearance in the Masters golf tournament at Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia, U.S. on April 9, 2004. Palmer has competed in the tournament 50 times. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo / KEVIN LAMARQUE (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

La llegenda del golf Arnold Palmer, conegut com 'The King' (El Rei) ha mort aquest diumenge als 87 anys a Pittsburgh (Pennsilvània), segons ha avançat la revista especialitzada 'Golf Digest' i ha confirmat poc després l'Associació del Golf dels Estats Units (USGA). "Arnold Palmer ha mort als 87 anys. Descansa en pau, Arnie. Ets per sempre una llegenda en el golf i en la vida", assenyala la publicació al seu compte de Twitter.

"Estem profundament entristits per la mort d'Arnold Palmer, l'ambaixador més gran del golf, als 87 anys", va escriure poc després la USGA a la mateixa xarxa social.

Palmer havia sigut hospitalitzat per preparar-lo per a una operació de cor, segons ha explicat a 'The Washington Post' Doc Griffin, un dels assistents més pròxims de Palmer, que va dir que desconeixia la causa exacta de la seva mort. Segons el diari local 'Pittsburgh Post-Gazette Palmer' va ingressar dijous a l'Hospital Presbiterià del Centre Mèdic de la Universitat de Pittsburgh per sotmetre's a un examen del cor i va morir aquest diumenge al mateix centre.

UN DELS MILLORS DE LA HISTÒRIA

El carismàtic i telegènic golfista, que va emergir com a estrella de l'esport als anys 50, està considerat un dels millors en la història del golf i se li atribueix la popularització d'aquest esport a través de la televisió.

El 1954, quan tenia 25 anys, es va proclamar campió amateur dels Estats Units i el 1955 va passar al professionalisme. El 1958 va guanyar el torneig Masters, que va repetir el 1960, 1962 i 1964. Va guanyar dos Open i un U.S. Open. Palmer (Latrobe, Pennsilvània, 1929), que ho va aconseguir tot com a professional, va ser elegit 'Atleta de la Dècada' als anys 60. Va acabar la seva carrera amb 62 títols en el tour de la PGA, 92 si s'inclouen les competicions internacionals i com a sènior. També va rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat i la Medalla d'Or del Congrés dels EUA.

Va ser el primer golfista que va superar en una temporada el milió de dòlars. El premi metàl·lic més gran que va aconseguir Palmer en un torneig va ser de 50.000 dòlars. Les seves victòries li van reportar unes guanys de set milions de dòlars. 

HOMENATGE D'OBAMA

Notícies relacionades

Entre els que li han rendit homenatge al conèixer la seva mort hi ha el mateix president dels EUA, Barack Obama, que va rebre de Palmer unes lliçons al Despatx Oval. "Per al Rei, que va ser tan extraordinari als camps de golf com generós amb les persones. Gràcies pels records, Arnold', ha escrit Obama al seu perfil de Twitter. Un missatge que ha acompanyat d'una imatge del dia que Palmer el va visitar a la Casa Blanca.

 

Temes:

Golf Obituaris