Guardiola demana el referèndum com Escòcia

L'entrenador del Manchester City anima els catalans a celebrar la Diada

jdomenech35232219 manchester city s spanish manager pep guardiola gestures fro160909175918

jdomenech35232219 manchester city s spanish manager pep guardiola gestures fro160909175918 / LINDSEY PARNABY

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Pep Guardiola ha repetit el seu punt de vista davant els periodistes anglesos sobre la situació política de Catalunya en vigílies de les celebració de la Diada de l'11 de setembre. L'entrenador del Manchester City sempre s'ha proclamat partidari que s'organitzi un referèndum per escoltar la veu dels catalans i perquè es puguin manifestar en favor o no de la independència.

Notícies relacionades

"Volem fer el mateix que va fer Escòcia", ha explicat Guardiola, al·ludint a la possibilitat de votar. El tècnic va participar de manera simbòlica en les eleccions del 27 de setembre al tancar la llista de Barcelona de la candidatura Junts pel Sí. A més, va votar per correu a la seu del consolat espanyol de Munic quan entrenava el Bayern.

Un any després, no hi haurà urnes als carrers. No obstant, hi haurà actes programats en diverses localitats catalanes. "La Diada és un dia especial i us animo a seguir-la", ha explicat l'entrenador del City, que aquest dissabte viurà una intensa jornada en el derbi futbolístic davant el Manchester United que dirigeix José Mourinho