MASCLISME EN EL FUTBOL

Una àrbitra para un partit a Valls perquè l'engeguen a fregar plats

El delegat va expulsar l'aficionat en aplicació de la normativa 'Zero insults' de la federació catalana

 

  / EL VALLENC

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El masclisme segueix sent un component habitual als camps de futbol, com s'ha demostrat aquest cap de setmana en una de les escenes habituals dels partits que es disputen per tota la geografia espanyola.

En aquest cas l'incident es va produir a Valls, on una àrbitra va suspendre durant tres minuts un partit perquè un espectador la va engegar "a fregar plats". La col·legiada el va reprendre quan van expulsar del camp l'autor de l'insult masclista.

UN SOCI HABITUAL

Marta Galego Salguero va arbitrar el partit de la UE Valls contra el Cambrils UnióMarta Galego SalgueroUE Valls (Tarragona), disputat diumenge al camp del Vilar, en la primera jornada del grup 6 de Segona Catalana.

En el minut 23, després d'una decisió polèmica de Galego, un espectador li va cridar que se n'anés "a fregar plats". L'àrbitra va aplicar immediatament la nova normativa de la Federació Catalana de Futbol 'Zero insults a la grada', va aturar el partit i es va dirigir al delegat de la UE Valls per demanar-li que expulsés l'espectador, segons publica el digital esportiu 'El Travesser'.

L'espectador, que finalment va ser expulsat, és un soci habitual del conjunt de Valls. Va trigar tres minuts a abandonar el camp, i després el partit es va reprendre amb una ovació del públic dedicada a l'equip arbitral. Galego va estar acompanyada pels seus ajudants Ana María Martínez i Aitor Ramírez

PREVENIR LA VIOLÈNCIA

Notícies relacionades

El reglament permet aturar el joc per "eradicar tots els comportaments violentsreglament  que es produeixen en el futbol català". La federació va activar el protocol d'aquesta norma al febrer i s'aplica des de l'abril amb l'objectiu d'evitar insults, xenofòbia i qualsevol acte de violència. Es va començar a utilitzar a les divisions inferiors i després es va estendre a totes les categories. 

El partit va acabar amb triomf local (1-0), però la notícia va estar en aquest lamentable incident, el primer d'aquestes característiques registrat en aquesta categoria a la província de Tarragona