FUTBOL

Les llàgrimes de Schweinsteiger, el "déu del futbol"

El capità de la selecció alemanya va ser homenatjat durant l'amistós davant Finlàndia, el seu últim partit amb la 'Mannschaft'

ecarrasco35339479 football soccer   germany v finland   soccer friendly   moen160901130022

ecarrasco35339479 football soccer germany v finland soccer friendly moen160901130022 / THILO SCHMUELGEN

1
Es llegeix en minuts

El centrecampista Bastian Schweinsteiger es va acomiadar aquest dimecres de la selecció alemanya entre llàgrimes i crits de "déu del futbol", que se sentien des de les tribunes del Borussia Park de Mönchengladbach. Schweinsteiger no va poder contenir l'emoció durant l'homenatge que se li va rendir abans de l'amistós contra Finlàndia, el seu últim partit amb la 'Mannschaft'. 

Els discursos, les imatges recordant la seva carrera i les paraules del president de la Federació Alemanya van ser massa per a un dels màxims ídols de les últimes dècades del futbol alemany. "No em pensava que fos així", va dir després de recuperar-se de les llàgrimes que li va provocar el públic, que no va parar d'ovacionar-lo durant tot el partit.

IMATGES DE LA SEVA CARRERA

A les tribunes hi havia pancartes amb missatges de comiat per a Schweinsteiger. Una deia: "Gràcies, Schweini. Vas encomanar a tot l'equip el teu esperit de lluita". "Sento molt d'agraïment de poder viure això. Ens tornarem a veure d'una altra manera. Desitjo a la federació el millor", va afegir durant un acte en què hi havia, a més de la seva família, vells companys de camí, com Peter Hermann, el seu entrenador a les inferiors del Bayern, i Jupp Heynckes, amb qui va guanyar la Lliga de Campions el 2013.

Notícies relacionades

La seva carrera -des d'adolescent ja es barrejava amb els veterans de la selecció, fins al moment culminant amb la conquista del Mundial 2014- es va resumir en un vídeo emès a través de les pantalles de l'estadi. Ja en el partit, en què se'l va aplaudir cada vegada que tocava la pilota, un aficionat, vestit amb la seva samarreta, va envair el camp i es va fotografiar amb el capità, que es va acomiadar d'ell amb una abraçada.

L'ÚLTIM SUPERVIVENT DEL 2006

En el minut 67 va arribar l'adéu definitiu. Alemanya guanyava 1-0 amb gol de Max Meyer quan Schweinsteiger va ser substituït per Julian Weigl amb una sonora ovació. Una substitució que simbolitza el canvi generacional d'aquella plantilla que va començar a meravellar el 2006 i de la qual Schweinsteiger era l'últim supervivent. El capità, com no podia ser d'una altra manera, es va emportar el braçal.