Casillas, Cesc i Pedro, fora de la primera llista de Julen Lopetegui

El nou seleccionador prescindeix de 9 jugadors que van anar a l'Eurocopa, manté Reina, convoca Adrián com a tercer porter i repesca Costa

ecarrasco35291081 gra093  las rozas  madrid   26 08 2016   el seleccionador na160826140359

ecarrasco35291081 gra093 las rozas madrid 26 08 2016 el seleccionador na160826140359 / Sergio Barrenechea

1
Es llegeix en minuts

Les absències d'Iker Casillas, Cesc Fàbregas i Pedro Rodríguez són les principals novetats de la primera llista de convocats de Julen Lopetegui, que ha facilitat aquest divendres a la seu de la Federació Espanyola de Futbol.

El nou seleccionador ha convocat David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Nàpols) i Adrián San Miguel (West Ham) com a porters. A més d'aquestes absències destacades, també crida l'atenció la repesca de Diego Costa (Chelsea), a qui Vicente del Bosque no va portar a la passada Eurocopa

A més del porter Casillas, no estan en els primers plans del seleccionador i queden fora de la convocatòria respecte als que van anar a l'Eurocopa de França Sergio Rico, Bruno, Juanfran, Cesc, Pedro, Bellerín, Aduriz, San José i Iniesta, encara que aquest per lesió. Són novetats Diego Costa, Asensio, Vitolo, Carvajal, Sergi Roberto, Mata, Saúl, Alcácer, Javi Martínez i els porters Reina i Adrián.

Sobre Casillas, Lopetegui ha dit: "Com és obvi, he parlat amb ell. És un referent absolut, una autèntica icona actual, passat i esperem que amb futur en el futbol espanyol, però en aquest cas hem decidit que De Gea és el nostre porter titular i a partir d'aquí hem decidit que no estigui en aquesta convocatòria, però en cap cas està descartat per a següents convocatòries. Estarem pendents del seu rendiment".

La convocatòria de 24 futbolistes és per a dos partits: el debut de Lopetegui com a seleccionador davant Bèlgica dijous que ve 1 de setembre a Brussel·les, en un amistós, i el primer partit de la fase de classificació per al Mundial de Rússia-2018, davant Liechtenstein a Lleó, el 5 de setembre. 

LA LLISTA COMPLETA

Porters: De Gea (Manchester United), Reina (Nàpols) i Adrián (West Ham).

Defenses: Sergi Roberto, Piqué i Alba (Barça), Bartra (Borussia Dortmund), Azpilicueta (Chelsea), Carvajal i Sergio Ramos (Reial Madrid), Javi Martínez (Bayern).

Notícies relacionades

Centrecampistes: Saúl i Koke (Atlètic), Asensio i Lucas Vázquez (Reial Madrid), Busquets (Barça), Thiago (Bayern), Silva (Manchester City), Mata (Manchester United).

Davanters: Alcácer (València), Nolito (Manchester City), Morata (Reial Madrid), Costa (Chelsea) i Vitolo (Sevilla).