Craviotto i el K4 espanyol, classificats per a les finals

El català passa com a tercer en la seva sèrie, mentre que Hernanz, Peña, Carrera i Germade es classifiquen segons

jmexposito35214707 2016 rio olympics canoe sprint semifinal men s kayak f160819174729 / MARCOS BRINDICCI

jmexposito35214707 2016 rio olympics   canoe sprint   semifinal   men s kayak f160819174729
jmexposito35213358 jjoo01  r o de janeiro  brasil   19 08 2016   el pirag ista 160819180802

/

1

L'equip espanyol de K4 s'ha classificat aquest divendres per a la final de 1.000 metres de piragüisme dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb el segon millor temps de la seva semifinal. També disputarà la final, però de K1 200 metresSaúl Craviotto, que optarà a la seva segona medalla a Rio després de guanyar l'or en K1 1.000 metres amb Cristian Toro.

Las claves de la noticia

• Final de K1 200 m.  14.07 h
  • Final de K4 1.000 m.  15.12 h

El quartet format per Javier Hernanz (nòvio de Mireia Belmonte), Rodrigo Germade, Óscar Carrera i Íñigo Peña ha fet els 1.000 metres a la Lagoa Rodrigo de Freitas amb un temps de 3:00.237 i ha arribat en segon lloc darrere del quartet eslovac, que s'ha imposat en la segona semifinal amb 2:59.362. La final està prevista per a aquest dissabte, últim dia de regates de piragüisme a Rio de Janeiro, a les 15.12 hores (hora espanyola).

"Els companys ens han deixat el llistó altíssim. Anem d'or en or, i, encara que nosaltres no ens podem confiar ni deixar-nos portar per l'eufòria, som a la final", va assegurar Íñigo Peña. "No descartem res demà. Des del meu punt de vista hi ha tres vaixells bastant forts, que són els d'Austràlia, Alemanya i la República Txeca, però tenim un nivell igualat en un ventall de cinc o sis vaixells", va afirmar el gallec Germade.

Íñigo Peña

PALISTA ESPANYOL

"Els companys ens han deixat el llistó altíssim. Anem d'or en or. No ens podem confiar, però som a la final"

El quartet espanyol ha necessitat una impressionant remuntada per garantir la seva presència a la final ja que va arrencar en les posicions endarrerides i va passar en quart lloc en les dues primeres parcials. Els espanyols, que necessitaven entrar entre els tres primers per inscriure's a la final, van aconseguir superar en els 750 metres els russos, que van acabar quarts tot i que van liderar pràcticament tota la regata, i a la meta van aconseguir el segon lloc, amb el cinquè millor temps de tota l'eliminatòria.

DEFENSA DE LA PLATA

Saúl Craviotto, per la seva banda, es va classificar sense gaires problemes per a la final de K1 200 a l'acabar tercer la seva sèrie. El palista català defensarà la medalla de plata que va aconseguir fa quatre anys a Londresmedalla de plata i intentarà sumar la quarta medalla olímpica al seu palmarès a les 14.07 hores (a Espanya).