Les 'Guerreres' també es queden pel camí

Les selecció femenina d'handbol perd contra França en la pròrroga (26-27) tras anar dominant de set a falta de 15 minuts

jcarmengol35154599 2016 rio olympics handball quarterfinal women s quarte160816194958 / MARKO DJURICA

jcarmengol35154599 2016 rio olympics   handball   quarterfinal   women s quarte160816194958
jcarmengol35156385 rio de janeiro  brazil   16 08 2016   spain s goalkeeper sil160816235459

/

1
J. C. ARMENGOL / RIO DE JANEIRO

Les 'Guerreres' de l'handbol no podran optar a repetir o millorar la medalla (bronze) aconseguida fa quatre anys en els Jocs Olímpics de Londres. La selecció femenina ha prosseguit el pèrfid camí de pràcticament tots els esports d'equip espanyols i ha caigut en els quarts de final (26-27) contra una França molt persistent, que ha aixecat els últims 15 minuts un desavantatge de set gols per forçar la pròrroga i, aleshores, acabar d'executar les noies de Jorge Dueñas, que han perdut una ocasió d'or (o de plata, o de bronze) per seguir fent història.

Espanya tenia el partit encarrilat des del primer minut, i res feia pensar que acabaria amb aquest desastre. La petita Silvia Navarro estava gegant a la porteria (14 parades de 38 llançaments ha acabat fent, amb el 55% a la primera part) i al davant Nerea Pena ho transformava tot, de jugada o de penal (ha acabat amb 13 gols, 4 de penal sense error), ben secundada per l'extrem Carmen Martín (5 gols, 2 de penal sense error).

Espanya ja dominava de set gols en el descans (12-7), i tenia la mateixa diferència en el marcador a falta de només 15 minuts (18-11). Però allà s'ha torçat tot. Les franceses s'han posat a carburar, han aprofitat perfectament les nombroses exclusions temporals (dos minuts) de les espanyoles (han sigut castigades vuit vegades, per només dues de les rivals) i, increïblement, han aconseguit empatar el partit a falta de 26 segons gràcies a un penal, amb Eli Chávez expulsada amb vermella i Espanya novament en inferioritat. En 15 minuts, França ha endossat un parcial de 5-12.

En la pròrroga les coses han seguit igual de tortes i, malgrat un penal de Pena i un últim llançament al pal de la mateixa jugadora en l'últim instant, Espanya ja no ha pogut igualar el 26-27 de les franceses. Cabral (4), Mangué, Chávez, Aguilar i Elorza (amb un gols cadascuna) s'han unit al potencial golejador d'Espanya, però res ha pogut evitar una enèsima ensopegada d'un equip espanyol en els quarts de final en aquests Jocs de Rio.