Neymar posa el Brasil en les semifinals de Rio 2016

Un golàs de falta del capità sentencia el partit contra Colòmbia

L'agressivitat de 'Los Cafeteros' enterboleix el duelo sud-americà

 

  / REUTERS / PAULO WHITAKER

3
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

La selecció olímpica del Brasil va segellar ahir a la nit a l'Arena Cotinthians de São Paulo el seu pas a les semifinals dels Jocs Olímpics de Rio 2016. Amb un contundent 2-0 sobre Colòmbia els de Rogério Micale van deixar clar qui són els favorits per endur-se l'or en la final del Maracaná del dia 20 d'agost.

La nit per al capità Neymar va començar amb una aparatosa protecció sobre el seu maltractat turmell dret. El tractament a base d'elèctrodes recomanat pels fisioterapeutes de la ‘seleçao’, Alex Evangelista i Charles Costa, havia fet miracles i la ‘torcida’ va rebre amb una ovació el gest de valentia de Neymar que, com a líder natural de l'equip, va insistir a jugar malgrat l'esquinç de grau 1 sofert durant el partit contra Dinamarca.

Els colombians tampoc van ajudar. Tant Neymar com Gabriel Jesús es van convertir en les víctimes predilectes de ‘Los cafeteros’ en un partit que va començar fort i que es va anar posant cada vegada més calent. Abans del primer quart d'hora, el colombià Helibelton Palacios va veure la targeta groga per un absurd cop de colze sobre Gabriel Jesús a la cantonada dreta de l'àrea gran colombiana. L'oportunitat era immillorable i l'encarregat del llançament no va ser altre que el capità Neymar. Com si es tractés d'un més dels entrenaments a la Granja Comary, el crac del Barcelona va ajustar el seu tret al pal dret de la porteria de Bonilla que no va tenir cap opció (1-0). 

UN ANY SENSE MARCAR

Els 41.000 aficionats de l'‘Itaquerao’, com es coneix a São Paulo l'estadi del Corinthians, van rugir amb el golàs de Neymar. Feia gairebé un any, des de l'amistós contra els Estats Units el setembre del 2015, que el davanter no aconseguia marcar de falta vestint la camisa 'verdeamarela'. No va ser casualitat que l'anhelat gol de Ney a Rio 2016 arribés a pilota parada i després d'una vintena de trets infructuosos en els primers tres partits. A ningú se li va escapar que malgrat els seus esforços després de 42 dies de vacances l'estat físic de Neymar no era encara el dels seus companys del ‘Brasileirao’.

La impotència de Colòmbia després del gol es va traduir en un augment de la seva agressivitat i Neymar es va endur la pitjor part. Després d'una forta entrada de Lerma, que va escombrar el turmell esquerre del brasiler, aquest no es va quedar enrere i va descarregar la seva ràbia contra Roa. En qüestió de segons els colombians es van llançar contra Neymar i una petita tangana es va formar davant la banqueta del Brasil. Finalment, l'àrbitre turc Cuneyt Cakir va posar les coses al seu lloc i després de mostrar la targeta groga al jugador del Barcelona va cridar als capitans dels dos equips per calmar els ànims. Va ser inútil, cada vegada que Neymar o Gabriel Jesús tocaven la pilota rebien una nova agressió. 

CONTRA HONDURES

Notícies relacionades

El dolorós record del cop de genoll de Camilo Zúñiga, que va deixar fora de combat Neymar al Mundial del Brasil el 2014, va tornar ahir a la nit a la memòria dels brasilers. Per sort, el joc gris de la primera meitat va donar pas a una segona part trepidant. Colòmbia va avisar tan bon punt va començar amb un tret del davanter de l'Atlètic Nacional Miguel Borja. El rebot va ser aprofitat per Pabón posant en serioses dificultats el porter de la pentacampiona Weberton. Al llançar-se a l'atac, els espais al camp dels colombians es van multiplicar creant l'hàbitat ideal per a les combinacions entre Neymar i els rapidíssims extrems Luan i Gabriel Jesús. 

Era qüestió de minuts que el segon gol local pugés al marcador i el jugador estrella del Gremi no va desaprofitar la seva oportunitat de brillar. Amb un tret enverinat des de fora de l'àrea Luan va tancar el pas a semifinals (2-0). Quan tot estava decidit, el tècnic Rogério Micale va optar per retallar-li uns minuts al rellotge a l'asseure Gabriel Jesús i donar entrada al barcelonista Rafinha, a qui una inoportuna elongació al bíceps femoral soferta al mes de juny no li ha permès brillar a Rio 2016. Amb el xiulet final, l'àrbitre turc va confirmar el pas a semifinals dels amfitrions, on s'enfrontaran amb la selecció d'Hondures. Només dos partits separen Neymar del seu somni d'aconseguir l'or olímpic al Maracaná. De moment, el Brasil continua somiant a Rio.