La 'canarinha' de Neymar noqueja Dinamarca (4-0)

L'equip amfitrió segella el seu pas a quarts com a líder del grup A

La victòria permet la reconciliació dels jugadors amb la 'torcida'

jcarmengol35058312 topshot   gabriel jesus  l  of brazil celebrates with teamma160811050222

jcarmengol35058312 topshot gabriel jesus l of brazil celebrates with teamma160811050222 / NELSON ALMEIDA

3
Es llegeix en minuts
EDU SOTOS / RIO DE JANEIRO

El Brasil torna a somriure veient els seus practicar el seu característic ’jogo bonito’. La pentacampiona del món s'ha reconciliat amb la ‘torcida’ aconseguint una aclaparadora victòria davant Dinamarca (4-0) i la classificació a quarts com a líders del grup A. Les esbroncades van donar pas als aplaudiments i l'onada de crítiques sofertes després dels empats sense gols davant Sud-àfrica i l'Iraq quedaven enrere. En només 48 hores, s'havia passat dels crits de ‘Marta, Marta’ del Mané Garricha als cors de ‘Neymar, Neymar’ de l'Arena Fonte Nova de Salvador de Bahia.

L'esquema escollit per Rogério Micale, crucificat per la premsa durant l'última setmana, ha sorprès respecte als partits anteriors. Brasil no només ha arrencat el partit amb un atrevit 4-2-4, un dibuix que el tècnic de la sub-23 solia reservar per als últims compassos del partit, sinó que tant Neymar (jugant pel centre) com Gabriel Jesús (a l'extrem esquerre) han canviat les seves posicions per acomodar la presència en l'atac de Luan (per la dreta) i Gabriel Barbosa ‘Gabigol’. 

CANVI DE MENTALITAT

El canvi tàctic s'ha traduït automàticament en un canvi de mentalitat. La ‘canarinha’ ha sortit a totes a Bahia mentre que la presència de Neymar pel centre ha permès millorar el joc de creació dels locals. Un remei brasiler per a la falta crònica de centrecampistes de qualitat i l'escassa disponibilitat de Rafinha, que continua a mig gas arran de la seva lesió. Precisament, la primera opció clara per al Brasil ha sorgit després d'una incursió del ‘camisa 10’ que ha acabat sent tombat davant l'àrea danesa. Neymar ha llançat al segon pal i Rodrigo Caio ha estat a punt de transformar davant Höjbjerg.

Després d'una rematada desesperada amb l'esquerra de Gabriel Jesús, que no acabava de sentir-se còmode en la posició de Neymar, ha arribat l'anhelat gol. Fent honor al seu sobrenom, Gabigol ha marcat l'1-0 a l'aprofitar un centre rasant del lateral Douglas Santos que Luan ha deixat passar descol·locant el meta danès. La sentida abraçada dels jugadors amb la ‘torcida’ a les grades de l'Arena Fonte Nova ha simbolitzat el retrobament de l'afició amb els seus jugadors. Les crítiques de les últimes setmanes quedaven enrere i la pentacampiona s'assegurava el pas com a líder del grup A.

Amb l'ansietat dels amfitrions fora de joc, el Brasil ha començat a disfrutar de la pilota i el segon gol no s'ha fet esperar. Després d'una genialitat de Luan i Gabigol a la banda dreta, el centre del davanter del Gremi ha sigut aprofitat per Gabriel Jesús que, aquesta vegada sí, aconseguia rematar a boca de canó col·locant el 2-0. Sense deixar-la botar i amb la dreta, el flamant fitxatge del City de Guardiola, ni més ni menys que 32 milions d'euros, ha deixat enrere els comentaris de la premsa brasilera sobre la seva poca fortuna de cara al gol.

DOS DE 'GABIGOL'

Notícies relacionades

La xerrada al vestuari de Micale ha acabat de polir els detalls i als cinc minuts ha arribat el merescut gol de Luan (3-0). La mil·limètrica passada de Neymar, que a falta de físic ha demostrat una gran qualitat, ha sigut recollida pel lateral Douglas Santos a la banda i després de desbordar l'últim defensa danès ha deixat sol Luan, que no ha fallat en el duel contra Höjbjerg. Quan el Brasil semblava posar la cinquena cap a la seva primera medalla d'or, una mala trepitjada de Neymar ha fet que molts es temessin el pitjor. Per sort, el crac del Barcelona encara tenia gasolina per fer una passada en profunditat per al xut de Gabriel Jesús, el rebot del qual ha sigut aprofitat per Gabigol, que ha anotat el seu segon gol de la nit (4-0).

Encara que l'ha buscat per tots els mitjans, Neymar no ha aconseguit endur-se el seu premi en forma de gol. No obstant, a ningú se li ha escapat que amb el seu partit d'ahir a la nit el ‘president’, nom despectiu que li havien endossat els periodistes esportius del país en referència a la seva influència a la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), ha tancat moltes boques. Més líder que mai i més capità que mai, Neymar serà ara l'encarregat indiscutible de guiar la ‘canarinha’ en el seu camí cap a l'anhelada medalla d'or. L'únic títol que falta a les vitrines de la pentacampiona està cada vegada més a prop.

La fitxa

Àrbitre: Alireza Faghani.