OLIMPISME

Apareixen dos positius d'halterofília en menys de 24 hores

Una aixecadora de Taiwan i un integrant de l'equip polonès no superen els controls antidopatge

lin-tzu-chi

lin-tzu-chi

1
Es llegeix en minuts

L'aixecadora de pesos taiwanesa Lin Tzu-chi, exrècord del món, ha sigut exclosa de la competició d'halterofília després de donar positiu en un control antidopatge. La seva eliminació ha aplanat el camí a l'or en la categoria de menys de 63 quilos a la xinesa Deng Wei, que a més ha trencat el rècord vigent de Lin aixecant un total de 262 quilos. 

El Comitè Olímpic de Xina Taipei ha anunciat en un comunicat que es va detectar una "reacció anormal" en un test rutinari de Lin, i que per això van decidir suspendre temporalment l'atleta per "garantir l'esperit de la justícia competitiva de l'esport". Lin Tzu-chi, de 28 anys, era una de les grans favorites a la medalla d'or després d'aixecar 261 quilos als Jocs d'Àsia del 2014, millor marca de la història fins als Jocs de Rio.

ZIELINSKI, POSITIU PER NANDROLONA

No obstant, l'ombra de la sospita ha perseguit aquesta esportista des del 2010, quan un altre positiu per dopatge la va obligar a perdre's la cita olímpica de Londres. Aleshores va ser suspesa per dos anys. El de Lin és el segon cas detectat en aquesta modalitat esportiva en menys de 24 hores. I és que el pesista polonès Tomasz Zielinski (94 quilos) va ser exclòs dels Jocs pel Comitè Olímpic del seu país després de donar positiu per nandrolona.

Notícies relacionades

En el cas de Zielinski, vigent campió d'Europa, es van trobar rastres d'esteroides anabolitzants en unes mostres tretes quan va arribar al Brasil el 31 de juliol. Mentre que l'atleta s'ha declarat no culpable i ha anunciat que es defensarà davant la justícia, el president de la Federació Polonesa d'Halterofília, Szymon Kolecki, ha presentat la dimissió.