Carolina Marín té tres secrets

La millor jugadora del món de bàdminton recorre al seu lema talismà, "calma, alegria i força", en les optimistes hores prèvies a la seva estrena

jcarmengol35002149 bra110  r o de janeiro brasil   08 08 2016    la jugadora de160808193008

jcarmengol35002149 bra110 r o de janeiro brasil 08 08 2016 la jugadora de160808193008 / FERNANDO BIZERRA JR

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol
Joan Carles Armengol

Periodista

ver +

És un vendaval. Si alguna persona a la Villa Olímpica de Rio està convençuda que està predestinada a guanyar la medalla d'or, és Carolina Marín, nascuda a Huelva de 23 anys que, via Madrid (on fa nou any que s'entrena com una mula), ha sigut capaç de fer caure la muralla xinesa del bàdminton. Un esport dominat tradicionalment per les jugadores asiàtiques (xineses, tailandesa, índies, taiwaneses…), en un monopoli que ella sola s'ha encarregat de desmuntar.

Doble campiona del món i d'Europa, i número 1 del rànquing mundial, Marín començarà dijous la participació als seus segons Jocs amb la convicció que una medalla, i no una qualsevol ("Només firmo l'or", diu), està al seu abast. "La rival més forta que tinc sóc jo mateixa, perquè més o menys les 10 millors del món tenim el mateix nivell. L'essència és el lema que tinc: calma, alegria i força, que em permet treure el millor de mi mateixa", assegura.

Carolina Marín

Campeona mundial de bàdminton

"La rival més forta que tinc sóc jo mateixa. Només firmo l'or"

Notícies relacionades

On s'entrena Carolina, al CAR de Madrid, hi ha un cartell ala paret amb tres fotos seves rivetejades amb les paraules màgiques: calma, alegria i força. No és l'únic talismà que ha tingut en els dos mesos llargs de preparació en què, junt amb el seu inseparable entrenador Fernando Rivas  ("És essencial per a mi, sense ell no seria on sóc ara"), ha intentat emular les condicions que es trobarà a Rio, de temperatura i humitat. El seu equip ha dut tot aquest temps unes samarretes amb la seva imatge guanyant l'All England Open del 2015 (el torneig més gran) i amb un altre lema motivador: "Puc perquè penso que puc".

LA FORÇA MENTAL

No hi ha dubta que la força mental és, emulant el seu ídol vital a la pista, Rafael Nadal, la principal virtut de Carolina, que assegurar arribar a Rio amb "la millor preparació física, mental, tècnica i tàctica de la meva vida".  El seu preparador ratifica tot les seves paraules: "Hem fet uns entrenaments molt demandants a tots els nivells i, sí, arriba en el millor moment de forma de la seva vida, per les dades, i moltes, que tenim. ¿Que si sentirà la pressió? Aquest és el seu treball, i el que fa diferents els campions és que transformen la pressió en motivació".