Dissabte agredolç per als esportistes espanyols a Rio-2016

Els judokes Garrigós i Figueroa cauen contra pronòstic en els seus primers combats

Carla Suárez avança i Albert Ramos s'acomiada mentre el waterpolo masculí perd contra Itàlia

foto-jocs

foto-jocs

3
Es llegeix en minuts

Primer dia d'alegries i tristeses per a la delegació espanyola en els Jocs Olímpics de Rio-2016. La cara ha vingut per part de Carla Suárez, que avança en el quadro femení, mentre que la principal creu ha sigut el judo.

JUDO

Garrigós i Figueroa s'acomiaden a la primera

Dues opcions de medalla s'han esfumat aquest dissabte a la primera. Julia Figueroa i Fran Garrigós van pagar la novatada en el seu debut olímpic i van caure en el seu primer combat. Especialment dolorosa va ser l'eliminació de la judoka cordovesa, cinquena en el rànquing mundial de menys de 48 quilos i clara favorita als seus 25 anys davant la cubana Dayaris Mestre (17a), que la va despertar tot just començar d'un somni que apuntava a medalla. «S'acostuma a dir que s'ha de seguir lluitant, però  ara mateix penso que no val la pena res», va dir desolada.

Garrigós, de 21 anys i campió del món júnior el 2014, va mantenir el combat igualat contra Tobias Englmaier (-60 kg), però l'alemany va aconseguir puntuar a 14 segons del final. «D'això se n'aprèn. Sóc jove, tinc 21 anys i em queda molta carrera», es va consolar.

WATERPOLO

Espanya es deixa remuntar dos gols contra Itàlia (8-9)

Espanya dominava Itàlia per 8-6 a quatre minuts del final en un dels clàssics del waterpolo mundial, però la selecció transalpina va mostrar una fortalesa mental superior i li va capgirar el marcador en un partit inaugural vital donat el calendari que s'acosta (EUA i Croàcia).

El combinat espanyol va anar sempre al davant gràcies a una aplicada defensa i un excels López Pinedo a la porteria. Després d'arribar 5-3 al descans, Itàlia va pressionar i va igualar a 6, però l'encert de Guillermo Molina va permetre a Espanya arribar al tram final amb dos gols d'avantatge. Però Itàlia no es va rendir, va igualar a 8 i quan Molina va fallar un penal a falta de 2.40 per al final va tenir clar que la seria seva. «Ho teníem a la mà i ho hem deixat escapar, som conscients –va reconèixer Gabi Hernández–. Així és l'Olimpíada».

TENNIS

Carla Suárez remunta a Ivanovic i Ramos diu adéu

Carla Suárez va tenir un brillant debut a Rio al derrotar la sèrbia Ana Ivanovic per 2-6, 6-1 i 6-2, en un partit que va saber remuntar de forma extraordinària després del revés de la primera mànega. La canària va començar nerviosa davant l'empenta de la seva rival, exnúmero u mundial, però va reaccionar amb determinació en el segon set. En la tercera mànega, gràcies a la solidesa del seu joc del primer servei, va mantenir el to davant la impotència d'Ivanovic, que se'n va a casa a les primeres de canvi.

Pitjor sort va tenir el català Albert Ramos, a qui ja se li preveia un complicadíssim debut davant el japonès Kei Nishikori, sisè del món. I el cert és que Ramos no va poder fer res davant el poderós joc del nipó, que va derrotar amb claredat Ramos (6-2 i 6-4). 

David Ferrer i Roberto Bautista, que jugaven per primera vegada com a equip de dobles, van vèncer els txecs Lukas Rosol i Radek Stepanek (6-1 i 6-4), per arribar a la segona ronda del torneig.

TIR OLÍMPIC

Pablo Carrera paga un mal inici i no passa a la final

El tirador bilbaí Pablo Carrera s'ha quedat a un sol punt de classificar-se entre els 8 finalistes en la prova de pistola aire 10 metres, en què ha sigut desè. Després de guanyar aquest any dues proves de la Copa del Món i en la seva segona participació olímpica (va ser finalista a Londres), el policia nacional va sumar una puntuació total de 579 per 580 de tots els tiradors que van acabar entre els llocs cinquè i vuitè, de manera que el seu comiat va ser especialment cruel. 

Notícies relacionades

Carrera va rendir a bon nivell en cinc de les sis sèries de deu trets, però va acusar la seva mala actuació en la tercera tanda, quan es va quedar en 93 punts. En qualsevol cas, al tirador espanyol li queda una altra oportunitat de lluitar per les medalles dimecres que ve, en la prova de pistola lliure 50 metres.

TENNIS DE TAULA

Gàl·lia Dvorák, ucraïnesa que juga en el CN Mataró, ha caigut derrotada en la primera ronda de la competició de tennis de taula per 4-2 davant la brasilera d'origen xinès Gui Lin. Dvorák s'acomiada a les primeres de canvi, com li va passar a Pequín-08 i Londres-12.