Rússia espera que el COI permeti competir als esportistes nets de dopatge

"Defensarem els interessos legítims dels nostres esportistes", asseguren des del Kremlin

jcarmengol34771043 russian high jumper ivan ukhov competes during the russian a160722140149

jcarmengol34771043 russian high jumper ivan ukhov competes during the russian a160722140149 / Alexander Zemlianichenko

1
Es llegeix en minuts

Rússia espera que el Comitè Olímpic Internacional (COI) permeti als atletes russos nets de dopatge competir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, ha declarat aquest divendres el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. "A Moscou es considera que tots els esportistes que no han sigut sorpresos en l'ús de dopatge o que no són sospitosos d'això han de tenir dret a participar en els Jocs Olímpics. I aquesta és precisament la decisió que esperem", ha dit Peskov a un grup de periodistes.

Ha afegit que el dictamen del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) que va deixar l'atletisme rus fora dels Jocs de Rio per dopatge va ser "una mala notícia, molt desagradable, de lamentar, perquè la decisió es va produir una mica abans dels Jocs".

"Hi ha poc temps per a maniobres jurídiques per defensar els interessos dels nostres esportistes, però ja haureu sentit reiterades declaracions sobre que continuarà la tasca de defensa dels interessos legítims dels nostres esportistes", ha assenyalat el portaveu. Peskov ha insistit que Rússia no comparteix "decisions que generalitzen ni decisions basades en responsabilitats col·lectives".

El TAS va rebutjar ahir per unanimitat el recurs presentat per 68 atletes russos contra el veto que els va imposar la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), que va suspendre la federació russa per connivència amb el dopatge.

Notícies relacionades

Segons el TAS, només poden competir a Rio aquells atletes que compleixin el criteri d'haver-se entrenat durant uns quants anys fora de Rússia sota el control d'agències antidopatge d'altres països, mentre la resta no són "aptes" ja que no tenen l'acreditació de la federació a la qual pertanyen.

Aquest dictamen podria ser l'antesala de l'exclusió de tot l'equip olímpic rus dels Jocs de Rio.